dinsdag, november 21, 2006

Logeren.

Ik ben vandaag een beetje stil. Dat heeft niets met gebrek aan nieuws te maken. Ook niet met logmoeheid, writersblock, muisarm of iets dergelijks.

Ik heb het gewoon even druk. Allereerst met de motorclub. De plannen voor het nieuwe clubgebouw zijn eindelijk helemaal rond. Dat betekend dat de leden geïnformeerd moeten worden waarvoor een extra ledenvergadering wordt belegd. Er zullen ook wat besluiten moeten worden genomen over hoe het gebouw opgeleverd wordt: als casco waarna wat zelfwerkzaamheid van de leden wordt gevraagd of compleet afgewerkt waar dan een prijskaartje aan hangt. Degenen die nog niet hun contributie betaald hebben krijgen bij de oproep voor de ledenvergadering ook gelijk een herinnering hiervoor. Zonder betaling geen stemrecht nietwaar.

En dan moet ik momenteel mijn logeerkamer, die de afgelopen jaren vooral als opslagruimte in gebruik was, weer bewoonbaar maken. Dat levert heel wat gesleep op met wat er zoal aan rommel staat en het nodige zoekwerk om dat spul toch weer ergens kwijt te raken waar ik niet constant mijn nek er over breek of me er aan erger.

Een goede kennis van me uit Noord-Holland moet namelijk binnenkort bij een project in Friesland aan het werk en vroeg of hij misschien bij mij kon overnachten. Scheelt hem of een hoop reiskosten en -tijd, of een hoop pensionkosten. En of zijn collega er dan misschien ook nog bij kon? Geen probleem, ik heb al eens eerder verteld dat ik als het om gasten gaat vrij makkelijk ben. Veel last zal ik toch niet van ze hebben: ze moeten 's morgens al vroeg aan het werk en komen pas in de loop van de avond weer boven water (als het het weer van vandaag blijft zou dat wel eens letterlijk genomen kunnen moeten worden, het is buitenwerk) zodat ik overdag mijn huis gewoon helemaal voor mijzelf heb en in het weekend gaan ze gewoon naar Noord-Holland.

Maar nu heb ik het er dus maar even druk mee. Morgen nog wat extra voorraden beleg, brood(jes) en koffie en thee inslaan (nee ik ga er niet failliet aan, de kosten worden gewoon betaald) en laat ze dan maar komen.

Geen opmerkingen: