zaterdag, november 11, 2006

Over.

Minister Zalm kan vandaag zijn zonnigste glimlach weer tevoorschijn toveren. Werd op Prinsjesdag nog uitgegaan van een overschot van 0,1%, nu is dat dankzij een extra meevaller van 1,7 miljard opgelopen tot 0,4%.

Anderen dan Zalm zullen hierin weinig reden tot een feestje vinden: hoewel ons de afgelopen jaren steeds is voorgehouden dat na het zuur het zoet ruimschoots over ons uitgestort zou worden moeten we het doen met wat al vastgesteld is. Zalm is niet van plan ook maar iets extra's te doen met deze meevaller, die in de resterende maanden van dit jaar nog wel wat verder op kan lopen.

Niets? Nou OK, een kleinigheidje wil hij nog wel doen: 140 miljoen voor monumenten zorg, waarschijnlijk niet geheel toevallig een belangrijk punt voor de ChristenUnie die dit bedrag nodig acht voor het onderhoud van 9000 rijksmonumenten. Misschien alvast wat paaien nu het er naar uitziet dat ze als ze zonder links verder willen toch echt de steun van bijvoorbeeld een CU nodig zullen hebben om aan een meerderheid te komen?

Ik ben nog lang niet bereid me bij een voortzetting van het huidige kabinet, en vooral het huidige beleid, neer te leggen. Ik begin het somber in te zien maar om me nu al over te geven?


Hmmmbfff....... dat laatste had ik niet moeten zeggen, mag ik een teiltje?

Geen opmerkingen: