zondag, november 19, 2006

Top 2000.

Uh, het is toch 2006? Het gaat om tweeduizend platen zeg je? Nou eind 1999 veranderden ze van 1000 naar 2000 vanwege het jaartal, waarom doen ze er dan niet gewoon ieder jaar eentje bij?

O.K. genoeg gekkigheid. Naar aanleiding van een logje hierover bij Mack besloot ik ook nog maar even snel mijn lijstje in te vullen. Dat kan tenslotte alleen de komende week nog. Ik heb me er een beetje gemakkelijk van afgemaakt en de nummers die het eerst bij me opkwamen opgezocht in de lijst die al op de Stempagina top 2000 - 2006 (zie je nu dat het verwarrend is) aanwezig is. Je kunt zelf nummers toevoegen, maar ik schatte zo in dat die zo laat toegevoegd weinig kans zouden maken de lijst nog te halen dus heb ik me daar maar niet mee vermoeid. Daardoor ontbreekt bijvoorbeeld een nummer van Billy Ray Cyrus. Tien minuten eerder of later zou ik misschien wel op een heel ander lijstje zijn uitgekomen, hoewel nummer 1 wel ongewijzigd zou zijn gebleven.

Ik heb het niet zoals sommigen misschien van mij verwachtten helemaal volgezet met nummers van Johnny Cash en zelfs niet met alleen maar country en folk muziek. Ik vermoed dat een aantal mensen lichtelijk verbaasd zal zijn over de variatie die er toch nog in mijn muzikale voorkeuren zit.

Het lijstje dan maar:
  1. Johnny Cash - Hurt
  2. Pink Floyd - Another brick in the wall
  3. Pat Benatar - Love is a battlefield
  4. Beatles - Lady Madonna
  5. Gram Parsons & Emmylou Harris - Love hurts
  6. Bob Dylan - Subterranean homesick blues
  7. Eric Clapton - After midnight
  8. ZZ Top - Blue jean blues
  9. Led Zeppelin - Stairway to heaven
  10. Meat Loaf - Bat out of hell

Voor klachten moeten jullie bij degenen die in mijn jeugd mijn muzikale smaak beïnvloed hebben zijn en niet bij mij.

Geen opmerkingen: