zaterdag, november 18, 2006

Van alles en nog wat.

De afgelopen dagen heb ik wat minder gereageert bij anderen. Dat komt enerzijds doordat ik van alles om handen had. Ik heb van de week weer eens iemand geholpen met 3 T-biljetten voor de jaren 2003 tot en met 2005, mijn fiets op laten halen voor een winterbeurt en het zolangzamerhand echt dringend noodzakelijke vervangen van ketting en tandwielen (wat een rekening van 194 euro opleverde, het is dat de fiets me zo goed bevalt anders had ik net zo goed een andere tweedehands exemplaar kunnen zoeken), de griepprik gehaald (ziek wordt je er niet van maar ik kan niet ontkennen dat ik gisteren toch wat minder lekker in mijn vel stak), de laatste restanten van de winterschoonmaak van de tuin in de GTF kliko proppen en nog zo wat kleinigheden.

Dat met die fiets bleek trouwens wat onhandig getimed: het was woensdag en donderdag prachtig weer om een eindje om te gaan maar de fiets stond niet in de schuur maar bij de fietsenmaker. Gelukkig duurt het goede weer hier in ieder geval tot op dit moment voort en heb ik nog een kleine inhaalslag kunnen maken.

Maar de belangrijkste reden voor het minder reageren is toch wel de sterk veminderde gebruiksvriendelijkheid van web streepje log. Niet alleen duurt het laden van de pagina's regelmatig irritant lang of laden ze verkeerd (sidebar ontbreekt, de tekst staat ineens een heel eind naar beneden onder het einde van de sidebar of het is zelfs helemaal een zooitje) maar bovendien lijkt het er op dat de code die reactiespam moet voorkomen nu algemeen is ingevoerd, ik moet zo ongeveer overal bij iedere reactie die code invoeren. En dat dan vaak meerdere keren: op een grijs vlakje met allerlei kriebels er doorheen is het met mijn ogen nog niet zo simpel om die code te ontwar(r)en. Dat men iets wil doen om reactiespam te voorkomen prima, maar waarom moet dat dan op een aparte pagina, die soms ook weer traag opent, waarna weer teruggegaan wordt naar de logpagina, waarbij dan regelmatig weer iets misgaat of je weer een tijd zit te wachten tot de pagina eindelijk geladen is? Kan dat dan niet in ieder geval gewoon direct onder het reactieveld gezet worden?

Bovendien gebruik ik zelf al geruime tijd Haloscan. Zonder codes, domme vragen of wat dan ook. Toch heb ik tot op heden nog nooit last gehad van reactiespam. Kennelijk is Halo dus zeer wel in staat zelf dit soort spam te blokkeren, waarom kunnen anderen dat dan niet?

Geen opmerkingen: