maandag, november 06, 2006

Zakje!

En dan heb ik het nu eens niet over de strapatsen van politieke partijen en vooral hun lijsttrekkers om toch vooral maar in de publiciteit te komen. En zelfs niet over Balkenende die uiteraard tegenstander is van de doodstraf maar wel blij dat Saddam Hoessein die heeft gekregen.

Nee ik heb het over de zakjesgekte op de luchthavens. Een grote doorzichtige zak voor de vloeibare taxfree aankopen. Een wat kleiner, eveneens doorzichtig, zakje voor zaken als mobliele telefoons. En het kleinste, uiteraard ook weer doorzichtig, zakje voor alles wat ook maar enigszinsvloeibaar is. Van neusdruppels tot tandpasta en van hoestdrank tot mascara, als je er niet iemand een gat me in zijn hoofd kan timmeren is het vloeibaar en moet het in dat doorzichtige zakje. Zodat iedereen met zijn hele hebben en houden te koop loopt. En owee als het meer dan 100 mililiter is: dan kan je je eigendommen gelijk in de container gooien.

Mocht je onderweg last krijgen van luchtzakken en daardoor behoefte krijgen om je maag in een zakje te legen kijk dan dus wel een beetje uit: met al die zakjes maak je licht een vergissing met onaangename gevolgen.

Moet dat zakje trouwens niet ook doorzichtig zijn zodat gezien kan worden welke vloeistoffen er in gedeponeerd worden? En zou het niet verstandig zijn de passagiers al voor vertrek er goed beroerd van te laten worden om te voorkomen dat er meer dan 100 mililiter in dat zakje belandt?

Geen opmerkingen: