zaterdag, juli 30, 2011

Invalshoek 11: Bouwvak -->> eenzaam.

Hij miste de potjes klaverjassen, of als ze met minder dan vier waren het biljarten. Zijn maten waren al tijden weg, hij zat alleen op het hoekje van de bar. De gezelligheid ontbrak ten enenmale. De rust van af en toe een stille avond kon hem wel bekoren, maar elke dag weer ging vervelen.

Hij keek naar de bodem van zijn glas. Alweer leeg. Hij gebaarde en zwijgend zette Joop een nieuw glas op het viltje en zette er weer een streepje bij. Waarom kwam hij eigenlijk nog hier? Om alleen aan de bar te hangen? Zelfs de gesprekken met Joop waren na verloop van tijd verstomd. Ze hadden elkaar niets meer te vertellen, wisten alles al van elkaar.

Maar wat moest hij anders? Thuis achter de geraniums gaan zitten daar paste hij voor. Shit, hij was vandaag alweer vergeten die dingen water te geven. Hij keek op de klok. Straks maar naar huis, nog even een prakje opwarmen in de magnetron en op de bank opeten. En dan maar vroeg op bed. Net als gisteren.

Hij wilde dat er maar een eind aan kwam. Of dat hij wat meer te besteden had. Dan was hij zeker te weten direct vertrokken.

Gelukkig was volgende week de bouwvak voorbij.

Ook "Invalshoek" is een schrijfopdracht. Hierbij wordt een woord opgegeven en een tweede woord voor de invalshoek van waaruit het eerste woord benaderd moet worden. De opdracht en linkjes naar andere deelnemers vind je bij Reismeermin

Geen opmerkingen: