zaterdag, augustus 11, 2012

FoZ: Huisdier(en)

Mijn doktoren zouden niet al te gelukkig zijn als ik huisdieren ging houden. En dan gaat het vooral om de verzorging. Zoals het schoonmaken van de kattenbak.

Om toch wat dieren om me heen te hebben loopt er bij mij dus geen huisdier rond maar een buitendier: een aanloopkat. Die af en toe opgevolgd worden door een nieuwe aanloopkat: Poezebeest, de eerste die hier verscheen en die herkenbaar was aan een scheurtje in het linkeroor, had waarschijnlijk wel een baasje, maar werd kennelijk als die naar het werk ging naar buiten gezet: hij verscheen steeds op een vaste tijd en vertrok weer op een vaste tijd. Op een gegeven moment is dat baasje kennelijk verhuisd en verdween Poezebeest uit beeld, hoewel ik hem in de wijk naast die waar ik woon nog steeds af en toe zie.

Hij werd opgevolgd door een katertje dat ik in eerste instantie Scharminkel doopte omdat hij er erg mager en verfomfaaid uit zag. Ook deze kat bleek wel degelijk een baasje te hebben en eigenlijk Rakker te heten. Mogelijk was hij op enig moment aangereden en had hij zich daarna een tijdje verscholen gehouden om zijn wonden te likken om daarna bij mij te belanden. Rakker komt nog steeds geregeld langs: het lukt niet om hem te leren dat hij een eigen thuis heeft.

Ondertussen was er echter al een opvolgster voor Rakker opgedoken. Een wat magere maar verder prachtige blauwe (=grijze) poes die in haar houding iets van een siamees heeft en die ik vanwege de houding waarin ze vaak - schijnbaar hooghartig - om zich heen zit te kijken Sphinx noem.FoZ is Foto op Zaterdag, een initiatief van Vonnieb. Op haar log staat de opdracht, de linkjes naar andere deelnemers en de opdracht voor volgende week.

8 opmerkingen:

V☺nnieb zei

Ondanks dat het niet jouw huisdieren zijn, maar aanloop dieren heb je er een prachtig blog van gemaakt :-)
Bedankt.
Fijn weekend
Liefs -x-

Anoniem zei

Leuk dat de dieren zo aan komen wandelen. :)

Ctje

Hanny zei

Poezen voelen waar ze welkom zijn. Bij jou dus. Leuk zulke aanloop. De laatste poes is een pracht poes.

Frans54 zei

@Hanny: ik zag afgelopen week toevallig een programma over katten waarin ook de Thaise korat voorkwam: daar heeft ze heel van, alleen het karakter klopt niet helemaal: lief voor andere dieren gaat bij haar niet altijd op.

♫ Mel☺dy ♫ zei

Misschien is het ze het resultaat van een huis-tuin-&-keukenpoes met een Blauwe Rus als vader?

Hoe dan ook, je aanlopertjes zijn schitterend en ik kan me goed voorstellen dat je daar plezier aan beleeft.

Frans54 zei

@Melody: Zou ook kunnen, hoewel ik zelf nav de kleur van de neus nog steeds meer in de richting van een korat denk.

annespike.nl zei

Wat leuk al die kattenbeesten bij jou. :-)
Leuk dat het kan.. Zo heb je alsnog je eigen dieren!

Anoniem zei

Heerlijk die aanlopers ..... dat is het voordeel van een benedenhuis. Ik mag ook geen katten meer en mis dat best.
Trouwens die blauwe dame lijkt erg veel op een van de dames die ik heb gehad. Een heerlijke eigenwijs beest, die echt chagrijnig kon kijken als ze haar zin niet kreeg.