donderdag, mei 31, 2007

Familiebedrijf - 5 (WoW week 22-2007)

De jongste nam het woord: “U had onenigheid met Mevrouw van Horken?”. Allerlei gedachten raasden door zijn hoofd terwijl hij antwoord gaf. “Onenigheid? Zo zou ik het niet willen noemen. Ze had gewoon geen verstand van administratie en dat leidde tot ongegronde beschuldigingen”.

“Zo ongegrond dat ze dacht over een onderzoek door de externe accountant?” Hij knikte, “geldverspilling, en dat terwijl het sinds die kinderen het na de dood van de oude overnamen al minder gaat met het bedrijf.”

De oudste knikte begrijpend, zei toen terwijl hij op het bureau wees “Dat was voor U reden om wat aan de computer te gaan sleutelen?”. Hij schrok, keek de rechercheur niet begrijpend aan. Deze pakte de schroevendraaier op en merkte op dat het niet gebruikelijk was dat boekhouders zelf aan de computer sleutelden. Hij voelde hoe het bloed uit zijn gezicht wegtrok en bracht stamelend uit “het was maar een kleinigheidje”.

De oudste knikte weer begrijpend en vertelde vervolgens dat het in verband met de ernst van het voorval toch van belang was dat ze dit grondig controleerden. De computercriminaliteitsexperts van het korps waren al onderweg, de administratie zou in beslag worden genomen, als er zaken waren die hij mee wilde nemen moest hij die nu maar even door hen laten controleren.

Hij keek even naar de kluis. Hij kon ze moeilijk zijn tas laten controleren. Hij haalde diep adem en zei “Ik wil niet klikken, maar als er iets met Margreet is zijn er meer die onenigheid met haar hebben”

(Dit was weer een verhaal in het kader van Write on Wednesday en ook deze keer is iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen louter toeval. Deze keer was het opgegeven onderwerp "Klikken". Het is tevens het volgende hoofdstuk in mijn verhaal "Familiebedrijf", de eerdere hoofdstukken vind je onder het label "Familiebedrijf (vervolgverhaal)". Als je ook mee wilt doen of de andere verhalen over het onderwerp voor deze periode wilt lezen kijk dan eens hier: dan vind je de links naar de andere verhalen (in de reacties) en naar de spelregels © Frans54)

Geen opmerkingen: