zaterdag, november 24, 2007

Familiebedrijf -20- (= WoW week 47-2007)

Henriëtte kwam terug. “Zijn kam en tandenborstel liggen er niet, ik weet niet waar ze zijn”. De Bruin fronste zijn wenkbrauwen. Zei toen “Er was ook een briefje dat van een schrijfblok was gescheurd. Heeft U enig idee waar we dat schrijfblok kunnen vinden?”. Henriëtte leek even na te denken, wees vervolgens de gang in. “Laatste deur links, dat is zijn privékantoor, misschien daar?.”

Bij binnenkomst viel direct het schrijfblok op dat midden op het bureau lag. Van een heel stel bladen was de onderste helft afgescheurd. Sanders reikte er naar maar werd teruggetrokken door de Bruin. “Vingerafdrukken!”zei deze zacht. “Dat briefje was vreemd kort en niet ondertekend, als iemand anders de rest er af gescheurd heeft staan er misschien vingerafdrukken op dat blok”.

Terwijl Sanders het schrijfblok voorzichtig in een zak schoof keek de Bruin verder rond. Plotseling riep hij “Kijk hier eens”. Achter de deur stond een uitpuilende weekendtas en aan de deur hingen twee kledingzakken. “Het zou me niets verbazen als we de tandenborstel en kam gevonden hebben.“

Hij wierp een blik in de tas. Verschoning, toiletgerei, sokken, een paar overhemden. “Geen handdoeken” constateerde Sanders “kennelijk verwachtte hij die niet zelf mee te hoeven nemen”. De Bruin knikte. “Ik denk dat we ook maar even met Loes moeten gaan praten”.
Hij pakte de tas op en liep terug naar de woonkamer. Henriëtte keek naar de tas. “Wat persoonlijke bezittingen van Uw man die we meenemen voor nader onderzoek” zei de Bruin. “We houden U op de hoogte”.


(De afleveringen van dit vervolgverhaal worden geschreven in het kader van Write on Wednesday. Iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen berust louter op toeval. Voor het hele verhaal in de juiste volgorde zie HIER . Is het alsnog of weer lezen van alle eerdere afleveringen wat teveel van het goede dan is ook een korte (circa anderhalf A4'tje) samenvatting beschikbaar. © Frans54)
De opdracht en de spelregels van Write on Wednesday vind je nog steeds bij Marloes.

Geen opmerkingen: