vrijdag, maart 14, 2008

Storm/uitlaten (WoW week 11-2008)

Het was volop herfst. Takken zwiepten in de storm en de regen kwam in striemende vlagen aangewaaid. En dat op een moment dat het eigenlijk al voorjaar zou moeten zijn.

Een wit met bruin hondje rende rondjes over het veld, schoot om een boom heen en rende terug naar het bankje onder de grote wilg waar een man in een regenjas probeerde nog een beetje droog te blijven onder een uit model gewaaide paraplu.

“Hij vermaakt zich geloof ik wel” zei ik tegen de man, wijzend op het hondje. “Hij wel” zei de man “het maakt hem niet uit wat voor weer het is, zodra hij buiten is gedraagt hij zich altijd zo uitgelaten”.

“Voor mij hoeft het niet zo nodig” vervolgde de man “maar je kunt zo’n beestje toch niet de hele dag binnen laten zitten, het moet zijn energie een beetje kwijt, anders gaat het binnen maar kattenkwaad uithalen”. Ik knikte. “En hij is niet eens van mij” verzuchtte de man “Ik heb eigenlijk niks met honden. Hij is van mijn dochter. Die werkt de hele dag en brengt hem elke morgens bij mij zodat hij niet de hele dag alleen zit. Dat ik hem door weer en wind uit moet laten daar staat ze waarschijnlijk niet eens bij stil.”

Hij riep het hondje en nam afscheid met de woorden “ik ga de warmte weer eens opzoeken”. Terwijl ik de sjaal weer stevig voor mijn gezicht trok moest ik glimlachen om de waarschijnlijk onbedoelde woordspelingen van de man.


(Dit verhaal werd geschreven in het kader van Write on Wednesday. Iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen berust louter op toeval. © Frans54)
De opdracht en de spelregels van Write on Wednesday vind je nog steeds bij Marloes.

Geen opmerkingen: