vrijdag, februari 25, 2005

Toon mij Uw borsten en ik zeg U hoe U bent?

Een Italiaanse sexuoloog beweert dat hij de persoonlijkheid van een vrouw kan bepalen aan de hand van vorm en grootte van de borsten.

Dat roept bij mij de vraag op of de borsten zich vormen naar de persoonlijkheid. Of vormt de persoonlijkheid zich naar de borsten?

Dat laatste zou betekenen dat de persoonlijkheid zich pas op latere leeftijd ontwikkeld: dat lijkt mij niet helemaal te kloppen.
Het eerste lijkt mij echter ook nogal onwaarschijnlijk.

22 opmerkingen:

Paulie zei

morgen frans,
heb me ook afgevraagd hoe hij dit heeft kunnen constateren laat staan onderzoeken. Wat je zegt dat de persoonlijkheid zich na de borsten vormt iets waarschijnlijker zou zijn is mi gedeeltelijk waar. ik zou meer spreken van verankering in de zin van verdere ontwikkeling van de persoonlijkheid. Denk aan de puberteit en de cruciale veranderingen in het lichaam: alle hormonen die door het meisjeslijf gieren! bovendien heeft omvang maar zeker ook grootte invloed op iemand zijn gedrag en houding. het is niet voor niets dat er zoveel borstcorrecties plaatsvinden en je hoort vaak vrouwen dingen roepen in de trant van "en nu voel ik pas gelukkig"! Dus ergens is er wel een duidelijke connectie. Echter zo expliciet een typering in standaarden eraan hangen gaat mij ook veel te ver!
Het eerste lijkt me echt ook onwaarschijnlijk!
Groeten
Paulie

Lennard zei

Het kan echt. Ik kan het ook. Iedere dame die behoefte heeft aan een persoonlijkheidstest kan zich melden. Dan neem ik 'm met plezier af.

Frans54 zei

Ja Lennard, niet in mijn tuintje gaan oogsten he. Ik had natuurlijk gehoopt dat ze zich bij mij zouden vervoegen om te bewijzen dat die man toch gelijk heeft ;-)

@Paulie: ik denk ook dat er zeker enige invloed van uit kan gaan. Maar karakter (wat vlgs mij een belangrijk deel van je persoonlijkheid is) wordt volgens mij toch grotendeels door aanleg en opvoeding bepaald. Ik vind de stelligheid van de 's mans beweringen dus wat dubieus.

babbel zei

zit hier nu een uurtje of wat mijn borsten te bevoelen..geen idee hoor wat voor vorm.
Lennard..help!!!!???

Paulie zei

vind ik ook Frans maar gedrag is uiteindelijk de eerste confrontatie met iemands karakter. Ik geloof wel in de vastheid van het karakter maar de dynamiek die uiteindelijk de persoonlijkheid bepaald is voor mij naast aanleg en opvoeding ook gelegen in de interacties met andere persoonlijkheden, andere meningen normen en waarden buiten het gezin etc. of gaan we nu te ver van het onderwerp af? waar hebben het eigenlijk over?
Paulie

CiNNeR zei

Nou Lennard, vertel eens wat voor persoonlijkheid heb nav mijn borsten? (Sorry Frans :D)

Lennard zei

Nou CiNNeR, jij hebt een eh, behoorlijke persoonlijkheid. Een uhm, zeer aantrekkelijk karakter. Zeg maar.

Beau, Den Bosch was het hè?
* gaat als bezetene op zoek naar een smoes om naar Den Bosch te gaan *

Doen we een meet & tiet. Friet bedoel ik.

babbel zei

:) :)
zou dit gedoe nu ook gelden voor mannenkonten?
*gaat eigen onderzoek starten*

miet en tiet..kom je in de nichtenfriettent uit Lennard :P

Frans54 zei

Wat ik het frappante aan dit idee vindt is dat dit zou betekenen dat de persoonlijkheid van dezelfde vrouw dan mogelijk anders uit zou vallen als het culturele/mode beeld van de ideale borst anders is.
Dat een vrouw die aan dit ideaalbeeld voldoet zich zekerder voelt kan ik me voorstellen. Maar dat de hele persoonlijkheid er door beïnvloedt zou worden?

Pauline zei

Ha eindelijk een mooi excuus voor de eeuwige tietenkijker...Ik eh, kijk alleen maar naar je persoonlijkheid hoor.... ;)

Peng zei

Ik vind het alleen een goed excuus voor die meneer om meer naar borsten te kunnen kijken. Overigens, wat zegt dit dan wel niet over de persoonlijkheid van heren....??? :D

wolvin zei

Ik vraag me af hoe een ananas tiet er uitziet. Puntige uitsteksels en harde sprieten als tepels?

Frans54 zei

@Wolvin: mail die Italiaan even of hij wat voorbeelden online kan zetten :)

Eric zei

Dat Lennard niet met Scepsis op de proppen komt? Opmerkelijk ;-)

Elk mens heef t zijn voorkeuren. Vraag mij naar de soort borsten en ik zeg: kleine! Ik heb mij nooit afgevraagd waarom.

Stel nu dat deze meneer gelijk heeft. Gewoon stel!!! En neem voor zover je in staat bent dan ondergetekendende voor ogen. Ja? Lukt dat?

Okee, dan laat ik nu zien wat die meneer van kleine borsten zegt:

De kers: kleine borsten. ''Deze vrouwen zijn vooral grappig en aangenaam in de omgang. Ze zijn intelligent en amusant, vormen prima partners voor het alledaags leven en hebben een gezonde interesse in seks.''

Lijkt mij wel bij mij te passen!!!

:-)

Frans54 zei

Nu gaat er vast iemand een onderzoek starten of de voorkeur van een man voor een bepaalde grootte en vorm van de borsten ook een aanwijzing vormen voor zíjn persoonlijkheid. ;-)

Eric zei

Als een vrouw met Kersetiete dat onderzoek leidt, meld ik mij bij deze aan :-)

babbel zei

wat zijn nu kleine borsten??
Als ik even ga kijken naar vrouwen om me heen, hoe ze geboezemd zijn, vind ik het grote dikke kul, dat onderzoek.

Anoniem zei

vraag me af wat voor persoonlijkheid ik nu heb ;-)

Eric zei

Is het niet beboezemd?

Ach, net als met lullen, buiken en billen gaat het helemaal nergens om! Ik denk dat er zat vrouwen zonder kersenborsten rondlopen die aan dat profiel voldoen. En grote borsten hebben ook weer voordelen... toch? ;-)

Paola zei

haaa hoezee voor mijn aatjes :-)

babbel zei

Paool, eindelijk gerechtigheid voor de Aatjes :)

Jan zei

Mijn vrouw haar hemd en bloes omhoog getrokken, van haat BH ontdaan en...... een klap tegen mijn oren gekregen. Tja zo blijven vrouwen natuurlijk altijd een raadsel voor me