zondag, april 17, 2005

MotoGP 2, Estoril: Een beetje nat.

En dat had tot interessante ontwikkelingen kunnen leiden. Dit jaar is namelijk het "flag-to-flag" racen ingevoerd in de MotoGP-klasse. Dit houdt in dat er als het gaat regenen niet gestopt wordt. Op het moment dat de baan vochtig wordt zwaait men de witte vlag en vanaf dat moment mogen de coureurs van motor wisselen.

In ronde 9 was het dan zover: de witte vlag werd gezwaaid. Toch hebben we niet kunnen zien wat het effect van zo'n wissel op het wedstrijdverloop is. De coureurs, die gestart waren op slicks of een combinatie van slick en intermediate, vonden het blijkbaar niet nat genoeg en niemand wisselde.

Sommigen hadden dat misschien beter toch maar wel kunnen doen. De race werd vanaf de eerste ronde geleid door Gibernau, op 1,5 a 2 seconden gevolgt door Barros. Rossi en Biaggi volgden op een afstand die opliep tot zo'n 9 seconden.

In ronde 17 bleek echter dat het toch wel glad begon te worden. In deze ronde kwamen namelijk Hopkins en, voor het kampioenschap van meer belang, Gibernau ten val.
Verderop in de race raakte nog meer rennners buiten de baan, Baylis en Edwards konden echter vanuit de grindbak terug op de baan komen en hun race vervolgen.

Na 28 ronden kwam Barros als eerste over de finish, gevolgd door Rossi en Biaggi.
In het kampioenschap leidt Rossi met 45 punten, voor Barros (38 pt) en Melandri, die vandaag 4e werd (29 pt). Gibernau is teruggezakt naar de 5e plaats met 20 punten.