maandag, juni 13, 2005

Terreurdreiging.

De Red Bull Airraces in Rotterdam hebben geleid tot een aantal aanhoudingen. Dit in verband met een dreigende aanslag op het evenement. Het bleek uiteindelijk te gaan om een aantal voetbal liefhebbers die uit verveling wat lollige opmerkingen op een internet site hadden uitgewisseld. De recherche vatte dit dermate serieus op dat tot aanhouding werd overgegaan. Helemaal bij de tijd die recherge met hun opsporing van internet terroristen. Alleen aan hun gevoel voor humor mankeerd nog een en ander.

Ik kreeg trouwens zelf ook nog te maken met de Airraces:Hier in de gemeente hadden nogal wat mensen heel andere plannen met die vliegtuigjes dan een paar vuurpijlen. Op woensdag was vergunning gegeven om hier in de buurt te oefenen. De omwonenden hoorden hier pas van toen er al lang en breed gevlogen werd.De rest van de Gemeente mocht vrijdagavond in de lokale krant lezen wat die takkeherrie te betekenen had gehad.

Één van de weinige dagen dat het mogelijk was om lekker in de tuin te gaan zitten werd dit dus onmogelijk gemaakt door geluiden of de buurman aan het proberen was een zware trekker over zijn toeren te jagen.

Als je als vereniging een feestje met live muziek wilt geven moet je maanden van te voren vergunning aanvragen, maar dit kon tussen ontbijt en koffie even geregeld.
Red Bull geeft blijkbaar ook de ambtelijke molens vleugels.

Geen opmerkingen: