vrijdag, september 09, 2005

Ik zag twee beren....

Nog even een stukje vakantie verhaal.

Nadat we aangekomen waren, de caravan op zijn plaats gezet, van de voortent voorzien en mijn tent opgebouwd hadden werd de eerste dag besloten tot een diner bij de plaatselijke Griek. Toen we terug kwamen werd besloten dat ik, omdat ik toch omstreeks half acht op moet in verband met mijn medicijnen, weer belast zou worden met het 's morgens vroeg bezoeken van de K&K om een voorraad broodjes op te halen. Een voorraad die in de loop van de week naarmate steeds meer mensen van de groep aankwamen opliep naar 40 broodjes per ochtend.

R. zou weer voor het koken zorgen (hij doet het graag en het was vorig jaar prima bevallen) terwijl aardappels en groenten schillen/snijden/wassen en afwas en afdrogen weer bij toerbeurt zouden gebeuren.

Maandag en dinsdag hebben de meesten het rustig aan gedaan. Dinsdag ben ik wel Bentheim in geweest om een fiets te kopen die één van de anderen bij een fietsenhandelaar had zien staan. Zo goed als nieuw, 21 versnellingen, verlichting, remmen, ketting en tandwielen in prima staat. Een vergelijkbare fiets had in Nederland een 3 à 400 euro gekost, nu kon ik hem meenemen voor € 200.
Image Hosted by ImageShack.us
Woensdag zijn we met een hele groep naar het Thermal Bad gegaan en hebben een paar uur genoten van het water van 32 graden. Achteraf gezien hadden we dat toch beter tot donderdag uit kunnen stellen want dat bleek de enige regendag van de week te zijn.

Vrijdag was het alweer een stuk beter weer en warmer dan de dagen ervoor. Ik heb Bentheim wat uitgebreider verkend en een bezoek gebracht aan het lokaal waar de tombola werd gehouden. Na betaling van € 15 voor het goede doel (de dekking van de kosten van de organisatie van deze week) mocht ik 30 lootjes uitpakken. Dat leverde een aantal prijzen op: een duimstok+ potlood, een miniflesje sherry (ik drink geen alcohol), een zakmes, een 5 delige serviesset voor 1 persoon (bestaande uit kop, schotel, ontbijt- plat- en diep bord), een dik boek in het Duits dat ik maar geruild heb voor een uitzoek prijs, een overhemd met "Bad Bentheim" op het borstzakje geborduurd en een uitzoek prijs. De uitzoekprijzen zijn kleine prijsjes en leverden mij een pluchen beestje op: "Beaver" en ik heb nu een nieuwe muis voor de computer.

Image Hosted by ImageShack.us
Op zaterdag was, met schitterend weer, de grote rommelmarkt en zoals ik al meldde heb ik daar een tweede theekist met 12 vakken opgedoken. Verder heb ik op de rommelmarkt vooral platvoeten opgedaan: het is een hele grote, langs ieder paadje in het Schlosspark staan stands, ik heb begrepen dat het er in totaal tussen de 1000 en 1500 zijn.

Oh, en jullie willen natuurlijk nog weten hoe het nu met die beren zat. Zoals gewoonlijk kon ik het weer niet laten een paar beren die ik op de rommelmarkt tegenkwam mee te nemen naar Friesland. Moeder en kind kosten me maar één euro. De andere was een hele oude. Nog met stro gevuld, maar helaas zonder label. Toch moest hij nog € 20 opbrengen. Na lang nadenken ben ik toch terug gegaan en heb hem meegenomen: hij verkeerd in perfecte staat, ik vermoed dat hij zijn hele leven alleen als decoratie dienst heeft gedaan want de vulling is nog perfect en de armen en benen draaien nog helemaal stroef zodat hij niet vanzelf in elkaar zakt maar bljft zitten zoals hij is neergezet.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
(deze twee foto's weer aanklikbaar voor grotere weergave)

Geen opmerkingen: