woensdag, september 07, 2005

Mooie plaatjes.

Gisteren ben ik met mijn moeder naar de Orchiedeeënhoeve bij Luttelgeest in de Noordoostpolder geweest. Ze is, net als ikzelf trouwens, een groot tuinliefhebber en wilde dit graag een keer zien. Vanuit Friesland is dat wat makkelijker te doen dan vanuit Rijswijk.

Dit was tevens een goede gelegenheid om de digitale camera eens goed uit te proberen. Ik kwam dus met een flinke collectie foto's terug, waarvan er na wat sorteerwerk een honderdtal overbleven.
Image Hosted by ImageShack.us

Om te voorkomen dat het een log van een paar meter wordt de rest als thumbnails (aanklikken, als Imageshack de afbeelding groter weergeeft dan het scherm kan je de afbeelding rechts aanklikken en kiezen voor =>afbeelding bekijken)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Er zijn niet alleen orchideeën te bewonder, ook de rest van de planten in de drie tuinen zijn het bekijken zeker waard.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

En ook als je meer een liefhebber bent van dieren dan van planten is er nog wel wat te zien.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

En dan is er natuurlijk altijd nog de winkel, de vazen, beelden en bloemstukken in de diverse tuinen en de op dit moment lopende expositie van schilderijen in de centrale hal.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ik was hier eerder een keer geweest toen er veel minder in bloei stond: nu, en de komende maanden, is een goede tijd om hier eens te gaan kijken. Voor de kosten hoef je het niet te laten: entree € 4,50 (65+ € 4,--) per persoon.En als je moe bent van het rondlopen en kijken blijkt het restaurant prijzen te voeren die je tegenwoordig, zeker bij attracties en dergelijke, niet zo vaak meer tegenkomt: koffie b.v. € 1,30. Wij waren voor 2 koffie, een appelgebakje en een slagroomgebakje alles bij elkaar € 6,-- kwijt.

Geen opmerkingen: