zaterdag, april 22, 2006

Gereserveerd.

Vanavond kreeg ik bij de pizzeria een fraai staaltje horkerigheid te zien. Zoals wel vaker op zaterdag waren alle tafels gereserveerd. Het heeft dan dus weinig zin om overal een bordje op te zetten, alleen de grotere tafels voor een paar grotere groepen waren dus van een bordje voorzien en één vierpersoonstafel waar een groepje speciaal om gevraagd had.

Op een gegeven moment kwam een gezelschap van drie binnen dat meldde te hebben gereserveerd en vervolgens te horen kreeg dat ze een tafeltje voor vier konden uitzoeken, behalve het tafeltje met een bordje er op. Prompt kwam verontwaardigt en met een wat bekakt accent de opmerking: "wij hebben ook gereserveerd, dus waarom staat er dan op onze tafel geen bordje". Dat is ze uitgelegd, waarna ze het restaurant in liepen.

Na even rondkijken ging het gezelschap tot verbazing van het personeel toch naar de gereserveerde vierpersoonstafel, zette het bordje er af en begon de jassen uit te doen. Reden om ze even aan te spreken en te vertellen dat dat nu juist niet de bedoeling was.

Dat vormde aanleiding voor het bekakte accent om op te merken "Die mensen zijn er niet dus daar heb ik niets mee te maken" en toch met haar gezelschap plaats te nemen. Als personeel zou je volgens mij zo'n stel het liefst gelijk de tent uit gooien, maar ja; het blijven klanten. Ze kregen dus een menukaart aangereikt en er werd gevraagd of ze misschien al iets te drinken wilden bestellen. Een normaal mens besteld dan of geeft aan eerst even de kaart te willen bekijken. Maar nee, deze "dame" moest gelijk haar ongenoegen uiten over zoveel opdringerigheid en daarbij nog maar een keer vertellen dat het geen pas had om geen tafel te reserveren voor haar (het verhaal dat álle tafels gereserveerd waren was duidelijk niet doorgedrongen).

Ik neem aan dat het haar ook hogelijk verbaasd heeft dat de houding van het personeel tegenover haar verder wat gereserveerd was.

Geen opmerkingen: