maandag, april 24, 2006

Terroristische plannen.

Amerikaanse elitetroepen gaan ook buiten oorlogsgebieden als Irak en Afghanistan jacht maken op terroristen. De uitwerking van plannen voor deze activiteiten heeft de hoogste prioriteit bij het Pentagon. Volgens berichten in de Washington Post hoeft het Pentagon bij acties in een ander land niet meer de toestemming van de betrokken Amerikaanse ambassadeur te vragen, maar hoeft deze alleen ingelicht te worden. Over het inlichten van het betrokken land, laat staan over daaraan toestemming vragen, geen woord.

De plannen beschrijven een grote hoeveelheid openlijke en clandestiene militaire activiteiten als klopjachten op mensen en aanvallen op trainingskampen van terroristen.

De plannen voorzien ook in een harder en sneller optreden tegen de vermeende daders in geval van een aanslag in de V.S. Defensiemedewerkers meldden dat de plannen een campagne omvatten voor een wereldwijde oorlog tegen terrorisme.

Tot zover een samenvatting van een bericht uit onder anderen het AD. Ik vind dit verdacht veel gaan lijken op terroristische plannen.

En toen begon ik me toch echt af te vragen wat er meer gevaar opleverde voor de wereldvrede: een loslopende terrorist of een op hol geslagen Amerika. En mijn conclusie is niet gunstig voor de Amerikanen.

Geen opmerkingen: