vrijdag, juni 23, 2006

MotoGP: stokt de opmars van Rossi?

Na de grote valpartij vorige week proberen Melandri en Capirossi ondanks behoorlijke blessures toch de TT te rijden. Het veld werd aangevuld met Silva die Alex Hofman vervangt: Alex was al GP rijder maar rijdt deze race niet op zijn gebruikelijke motor maar vervangt Sete Gibernau en beëindigde de training als 9e. Hiermee zouden we weer op een startveld van 19 rijders komen ware het niet dat Toni Elias in de vrije training zwaar ten val kwam en inmiddels al weer terug is in Barcelona om zich weer netjes te laten restaureren.

Ondanks de weggevallen dan wel geblesseerde concurrenten lijkt Rossi het toch niet zo makkelijk te krijgen om zijn positie in het kampioenschap te verbeteren als velen misschien verwachten: ook Rossi kwam in de vrije training behoorlijk zwaar ten val en kampt met een voetblessure, rugpijn en een pols die behoorlijk pijnlijk is.

Gevolg is dat Rossi slechts als 18e en laatste kwalificeerde terwijl kampioenschapsleider Hayden 4e werd. Capirossi werd 15e terwijl Melandri ondanks de blessure knap 7e werd. De eerste startrij wordt gevormd door Hopkins, voor Nakano en Edwards.

Dat kan morgen een leuke race opleveren met onverwachte kanshebbers en een Rossi die ondanks zijn blessures ongetwijfeld van achteruit nog zo ver mogelijk in de punten zal proberen te komen.

Geen opmerkingen: