maandag, januari 29, 2007

Nieuw blog.

Ik had, voor alle zekerheid, al wat in de reacties op de vorige posten gezet. Vanmorgen zou ik een log schrijven over Zembla van gisteravond waarin het nonsucces van de herkeuringsoperatie in de WAO weer eens uitgebreid aan bod kwam. Ondanks alle enthousiaste verhalen van het kabinet en vooral minister de Geus bleek ondermeer dat van degenen die, na eerst volledig afgekeurd te zijn geweest, goedgekeurd waren maar 9% inderdaad weer kans had gezien aan het werk te komen. De rest zit in de WW, in de bijstand of helemaal zonder uitkering thuis. Ook op de manier van werken en de resultaten van reïntegratiebureaus bleek wel het een en ander aan te merken.

In plaats van na het inloggen in mijn redactielokaal te belanden kreeg ik echter een pagina die geen andere keuze liet dan overstappen naar de nieuwe versie van Blogger en die niet meer de gelegenheid gaf dat nog even uit te stellen. Gezien de vele klachten en vragen op het forum en bij Haloscan, dat in de nieuwe versie nogal eens niet of niet goed bleek te werken had ik tot nu toe steeds op "Switch later" geklikt.

Deze keer kwam ik er dus niet onderuit. Gelukkig lijkt alles redelijk goed overgekomen en te werken. Maar van al de nieuwe mogelijkheden zie ik er maar één: de mogelijkheid om een label toe te voegen waarmee alle posten die, min of meer, bij elkaar horen met een muisklik op dat label te vinden zijn.

Om de overige nieuwe mogelijkheden te kunnen gebruiken zou ik mijn tempplate om moeten zetten naar de nieuwe vorm (een widgetted template) en daar staat nadrukkelijk bij dat dan veel wijzigingen die je ooit in je tempplate hebt aangebracht en toepassingen van derden mogelijk niet meer zullen werken. Daar zal Halo vast ook onder vallen dus ik bedank even.

Dat betekend wel dat ik nadat ik zoveel mogelijk oude posten van een label heb voorzien de linkjes naar de pagina's waarop de posten die onder een bepaald label vallen staan zelf handmatig in de sidebar moet zetten (die zullen dus op een gegeven moment de huidige links onder "Rubrieken" in de sidebar vervangen).

Ook blijkt het niet mogelijk de regel met de labels in een ander lettertype te laten verschijnen of, wat ik nog liever zou zien, deze onder de bestaande voetregel te plaatsen zodat deze duidelijk afgescheiden is van de rest van de post.

Maar eerst maar eens aan de gang om oude posten van een label te voorzien, daarna ga ik wel eens studeren op de nieuwe mogelijkheden en misschien, als ik denk door te hebben hoe ik daarna alles toch goed werkend kan krijgen, eens proberen de tempplate om te laten zetten naar de nieuwe versie (terug naar de oorspronkelijke versie is altijd mogelijk dus lukt het niet dan kan ik altijd terug en eventueel later een nieuwe poging wagen)

Geen opmerkingen: