zaterdag, februari 03, 2007

Verantwoordelijkheidsgevoel.

Na Kassa zapte ik even de kanalen langs om te zien of er nog iets interessants te zien viel. Daarbij kwam ik het begin van het programma "Politieachtervolgingen" tegen bij RTL7. Waarbij verteld werd dat vanavond bij RTL een compilatie te zien was van alle afleveringen. Met als aanvullend commentaar dat als je je afvroeg waarom het verkeer en verkeersgedrag in Amerika nu zo gevaarlijk was je je moest bedenken dat in Amerika de jeugd in de vormende jaren achter een supergroot tv scherm zit te kijken naar series als The Dukes of Hazard en The A-team en bergen programma's met life beelden van achtervolgingen en andere spectaculaire gebeurtenissen.

Leuk zo'n opmerking van een omroep die zelf zijn best doet om dezelfde beelden zo vaak en zo uitgebreid mogelijk op de Nederlandse televisie te herhalen.

Over hun smaak valt wat mij betreft te twisten, maar over hun verantwoordelijkheidsgevoel niet: als ze deze wijsheid zelf verkondigen en dan toch deze programma's uitzenden hebben ze dat kennelijk helemaal niet.

Geen opmerkingen: