maandag, juni 11, 2007

Oh moeder, wat is het heet.

Al voor het weekend werd er een duidelijke afkoeling beloofd. Elders schijnt die er ook samen met een overweldigende hoeveelheid water te zijn gekomen. Hier is het echter nog steeds warm, is nog geen enkele keer ook maar een spoor van onweer, laat staan regen, te bekennen geweest en is de temperatuur bij mij achter huis inmiddels alweer opgelopen tot 31,5 graden.

Nu is dat geen officiële waarneming, de thermometer hangt weliswaar in een hoek waar de zon nooit komt en dus de hele dag in de schaduw, maar niet in een thermometerhut op officiële waarnemingshoogte. De omliggende muren die inmiddels behoorlijk opgewarmd zijn zorgen ongetwijfeld voor een paar graden extra. Maar het is wel de temperatuur die ik aan den lijve ondervind als ik, zelfs in de schaduw, buiten wat wil gaan doen.

Eigenlijk had ik vandaag nog het een en ander aan boodschappen in huis moeten halen in verband met mijn verjaardag en het bezoek van mijn moeder die morgen om een uur of één aankomt. Ik laat het echter maar even bij het opstellen van het boodschappenlijstje en laat het gesjouw met de boodschappen even rusten tot morgenochtend als het (hopelijk) een aardig stuk koeler is.

En nu ga ik toch naar buiten: onder de parasol een zitplaats zoeken in een oude speciekuip waarin een zacht lopende tuinslang voor een voortdurende verfrissing zorgt.

Geen opmerkingen: