woensdag, januari 09, 2008

Uit is in.

De laatste dagen hoor en zie ik herhaaldelijk het bericht op duiken dat "de Nederlander"(die bestond toch niet?) steeds meer buiten de deur gaat eten.

Reden voor dat bericht is dat uit onderzoek is gebleken dat we gemiddeld steeds meer uitgeven aan eten buiten de deur. Liefst 1/3 van het bedrag dat we aan eten besteden wordt buiten de deur uitgegeven.

Nu hoef je om aan die 1/3 te komen niet zo heel veel buiten de deur te eten, ik kom daar met één keer per week bij de pizzeria en een enkel broodje o.i.d. als ik onderweg of op vakantie ben ook wel aan. Als ik dan bovendien kijk naar het bedrag in 2001 (ruim 2100 euro per gezin per jaar) en in 2007 (ruim 2700 euro per gezin per jaar) dan lijkt het mij met dat steeds meer buiten de deur eten nog wel mee te vallen: dat is een stijging van nog geen 30% en als ik mij de ontwikkeling van de prijzen in de horeca in die jaren voor de geest haal kun je daar niet echt veel meer voor buiten de deur zijn gaan eten.

Ik houd het toch maar weer op een ten behoeve van de nieuwswaarde wat al te enthousiast geïnterpreteerd onderzoeksresultaat. Waardoor uit dus feitelijk nog steeds gewoon uit blijkt te zijn en in ieder geval niet buitengewoon veel meer in dan in het verleden.

Geen opmerkingen: