zaterdag, oktober 25, 2008

Open Ateliers Oosterhout - 7 - : Ellen Prinse

Naast het atelier van Marlies Kempees was aan het einde van die lange gang vol schilderijen nog een ruimte van circa vijf bij vijf meter. Daar had Ellen Prinse een plekje gevonden met haar glaskunst.

In deze vrij kleine ruimte was uiteraard slechts plaats voor een selectie uit haar werk, maar gelukkig is er haar hier boven gelinkte website waarop nog veel meer werk van haar hand te bewonderen is. De selectie gaf trouwens een goed beeld van wat zij zoal met glas weet te creëren.

Haarzelf heb ik helaas niet meer kunnen spreken: het liep al tegen sluitingstijd en op het moment dat ik deze ruimte ontdekte liep zij net met een paar andere bezoekers weg. Voor nadere informatie heb ik dus een beroep moeten doen op haar website.

Het meeste werk betreft glasfusing, het versmelten van glas, vaak met andere materialen als metalen en verfstoffen.

Buiten de vrije werken worden ook wel werken in opdracht gemaakt. De ontwerpen voor de panelen ("schilderijen in glas"), objecten voor binnen en buiten en de schalen zijn echter altijd uniek.

Naast dit werk houdt zij zich ook nog bezig met ambachtelijk glas-in-lood, waar het werk daar om vraagt gecombineerd met brandschilderen en/of tiffany (koperfolietechniek).

Voor liefhebbers van glaskunst biedt haar website onder "Exposities en links" nog een interessante lijst met jaarlijkse exposities, musea en andere websites op het gebied van glaskunst.

Geen opmerkingen: