dinsdag, januari 27, 2009

Aardrijkskunde: moeilijk hè.

Maar zou het niet handig zijn om als je minister bent van VROM toch op zijn minst enig idee te hebben van hoe Nederland er uit ziet en wat waar ligt?

Vanmiddag in het vragen uurtje werden aan minister Cramer vragen gesteld over een uitspraak van haar over Amelisweerd. Daarbij onder meer de vraag waarom er in de diverse varianten geen aandacht werd besteed aan het openbaar vervoer en meer in het bijzonder aan de aanleg van een rechtstreekse treinverbinding tussen Utrecht en Breda. Waarop de minister antwoordde dat er wel degelijk aandacht was voor het OV en de verbinding met Den Bosch. Bovendien konden na het vaststellen van de voorkeursvariant altijd nog via inspraak andere punten worden ingebracht.

Dat antwoord was duidelijk niet bevredigend zodat er nog meer vragen volgden over die rechtstreekse treinverbinding Utrecht-Breda. Waarop de minister verontwaardigt reageerde dat zij die vraag al beantwoord had en dat zij al gezegd had dat er wel degelijk aandacht was voor een treinverbinding met Den Bosch.

De minister heeft kennelijk geen enkele notie dat er al een prima treinverbinding Utrecht-Den Bosch is en dat Breda heel ergens anders ligt.

Geen opmerkingen: