donderdag, november 25, 2010

Vooruitgang.

Vorige week kreeg ik een kaartje van de Gasservice dat ze vanmiddag mijn kachels/geiser zouden komen controleren. Wat zeg ik een kaartje? Ik kreeg er zelfs twee. Dat had misschien een waarschuwing moeten zijn dat er iets niet helemaal goed ging bij die jongens.

Vanmiddag om twaalf uur dus de kachel in de kamer conform het verzoek op de kaartjes uitgezet. De drie gevelkacheltjes heb ik mooi even aan gelaten: ik ga terwijl er buiten natte sneeuw valt en de temperatuur nauwelijks boven nul ligt toch echt niet alle kachels uit doen in afwachting van iemand die tussen 12:00 en 16:30 kan komen. Desondanks was het tegen half drie aardig afgekoeld in huis dus ik was blij toen de servicemonteur er was. Om vervolgens iets minder blij te worden: hij bleek namelijk in zijn handheldcomputertje maar één opdracht te hebben staan voor het gevelkacheltje in de zijkamer. Wat het tweede kaartje nog onlogischer maakte.

Gelukkig kon hij na wat bellen zijn planning voor de rest van de dag aangepast krijgen zodat toch alles in een keer aangepakt kon worden. De oorzaak scheen te liggen bij een onlangs in gebruik genomen nieuw computersysteem.

Niet elke vernieuwing blijkt dus ook vooruitgang te betekenen.

P.S.: het gevelkacheltje in de hal leverde wat problemen op: eerst was de thermokoppel aan zijn eind. Het vervangen daarvan viel nog wel mee. Vervolgens bleek echter het stukje gasleiding dat de waakvlam van brandstof voorziet niet meer geheel gasdicht te zijn. En dat onderdeel had hij niet zo snel bij de hand. Het moet bovendien gemaakt worden met de juiste koppelstukjes aan het begin en einde dus volgt maandag een nieuw bezoek om ook deze kachel weer aan de praat te krijgen. Morgen gaat niet lukken vanwege een al volgeboekte planning en een personeelsfeestje dat er voor zorgt dat er niemand in het magazijn aanwezig is die dat stukje leiding kan fabriceren.

Wel lastig nu het echt koud wordt: dat kacheltje in de hal zorgt er ook voor dat de bovenverdieping op een acceptabele temperatuur blijft. De komende dagen moet ik de kachel in de woonkamer dus 's nachts maar iets hoger laten staan en de kamerdeur vanaf een uur voor ik op bed ga open zetten.

Geen opmerkingen: