maandag, augustus 08, 2011

Knutseltijd.

Zoals jullie vast gemerkt hebben ben ik de laatste tijd nogal bezig met allerlei foto- en schrijfopdrachten. De meeste logs waar die opdrachten verschijnen stonden ook in mijn blogroll. Een aantal echter niet en dus leek het mij een goed idee maar eens twee nieuwe items in de sidebar te knutselen. Een groep voor linkjes naar foto-opdrachten en een groep voor opdrachten voor gedichten en verhalen. Er zijn er meer dan in mijn lijstjes staan, maar niet alle opdrachten vind ik even interessant en andere ontbreken omdat het wat lastig is er naar te linken. Dat gaat namelijk alleen goed als de opdrachten op een aparte pagina of in een aparte categorie met een specifiek URL verschijnen. Anders wordt het gewoon een linkje naar de hoofdpagina van een log en moet je nog gaan zoeken naar de opdracht.

Het zou kunnen dat nu de indruk ontstaat dat ik verder helemaal niets te doen heb en dat ik mij uitsluitend bezig houdt met dit log, fotograferen voor dit log en het schrijven van gedichten en verhalen. Niets is minder waar.

In de tuin is genoeg te doen: het is nog steeds prima groeizaam weer en nog steeds geldt dat dan vooral voor het onkruid. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen vergt ook bijna dagelijks wat tijd. Vooral het verwijderen van uitgebloeide toppen uit de vlinderstruiken (dat helpt om de nabloei op kleinere zijtakken te bevorderen) is wat werk: daar moet namelijk geregeld de keukentrap even bij komen.

Ook in huis is nog genoeg te doen. Er was de laatste tijd weer aardig wat blank hout aangevoerd. Diverse (boeken)plankjes en -planken, 2 rekken van drie planken (soms hebben ze heel voordelig heel handige zaken bij de Aldi) waar ik mijn muziekboeken op kwijt wil en wat overige boeken die zich begonnen op te stapelen op het dressoir in de slaapkamer en een in het bed geknutselde zijwand vroegen nog om een lik beits of blanke lak. (Je vraagt je af wat je je voor moet stellen bij een in het bed geknutselde zijwand? Onder mijn bed bevindt zich een aantal kastjes, vakken met rieten mandjes en dergelijke. Bij een tweepersoonsbed zitten die aan beide zijden zodat alles strak afgewerkt is, bij mijn eenpersoonsbed maar aan een kant zodat aan de andere kant een open inkijk op de achterkant van die kastjes en vakken bleef. Dat heb ik met 2 meubelpanelen opgelost).

Ik ben de afgelopen tijd dus bezig geweest dit allemaal in de beits (voor datgene waar boeken en dergelijke op komen maar dat verder weinig te lijden heeft) en de blanke lak (voor waar b.v. op geschreven moet kunnen worden of een kopje, glas of beker op gezet) te zetten. Inmiddels liggen de laatste stukken hout na een laatste laag te drogen. Resteert nog het opnieuw in de lak zetten van een salontafel en twee vensterbanken. Die zullen eerst flink geschuurd moeten worden dus moet dat even wachten op betrouwbaar weer want op al dat stof in huis zitten ik en mijn longen niet te wachten.

Ik weet mezelf ook buiten dit log om dus wel bezig te houden.

Geen opmerkingen: