zaterdag, september 03, 2011

Ready for take-off.

Vorige week zaterdag rond deze tijd stond ik vier boerenomeletten te bakken van twee, drie en voor de grootste hongerlijder 4 eieren gevuld met gebakken champignons, gefruite ui, 125 gram spekdobbelsteentjes, 200 gram in dobbelsteentjes gesneden ham, een blikje Mexico melange van Bonduelle en gecompleteerd met wat geraspte kaas. De vrienden die voor mijn vervoer naar Duitsland gingen zorgen waren tenslotte al een paar uur eerder uit Noord-Holland vertrokken en hadden best trek in een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

Mijn bagage stond inmiddels grotendeels klaar en er lag een briefje met wat zaken als medicijnen, wekker, zonne- en leesbril e.d die ik zondagmorgen niet moest vergeten nog in te pakken.

Ondertussen moest ik op zoek naar een plekje voor ongeveer een dozijn teddyberen waarmee ze mijn collectie weer uitgebreid hadden en moesten nog wat dekbedden en slaapzakken uit de kast gehaald worden om de logeerplaatsen helemaal in orde te krijgen voor de nacht.

Een aantal eveneens uit NH overgekomen vlinders op een stokje werd ondertussen in de tuin geplaatst als vogelverschrikker bij de aardbeien. De tot dit setje behorende eend op een stokje werd in de aanvliegroute naar de drink/badder schaal voor de vogeltjes geplaatst en is nu dus al acht dagen bezig in dit minimeertje te landen.

Na nog even bijgepraat te hebben werd het tijd om te proberen de slaap te vatten zodat we de volgende morgen om een uur of acht a half negen zouden kunnen vertrekken. Dat lukte prima: na een ontbijt, het controleren van deuren en ramen en het inpakken van de laatste zaken was het zelfs iets voor acht uur toen we vertrokken voor een zonder bijzonderheden verlopende reis naar Bad Bentheim.

Daar aangekomen bleek het nieuwe terrein waar we dit jaar kwamen te staan een sportveld. Met als grootste voordeel dat het redelijk vlak was en dat er niet bij de minste regen complete beken tussen de tenten en caravans begonnen te stromen. Er bleef ook weinig water staan op het terrein zelf (waarschijnlijk gedraineerd), hoewel het aan de randen een totaal ander verhaal was (de bezoekers van wedstrijden op dit veld komen volgens mij geregeld met natte voeten thuis).

Net voor een eerste buitje, van vele die in de loop van de week zouden volgen, konden we de tenten en de voortent van de caravan opzetten en alles droog onder dak krijgen. Later op de dag klaarde het trouwens weer flink op en ook dat zou zich in de loop van de week vele malen herhalen.

Binnenkort meer over de vakantie zelf, en dan waarschijnlijk verluchtigd met wat foto's.

Geen opmerkingen: