dinsdag, september 06, 2011

Wisselvallig.

Nadat zondag de tenten en de voortent van de caravan opgezet en ingericht waren, mijn luchtbed opgepompt en de elektriciteitsvoorziening aangesloten kwam er een licht buitje over. Waarna het weer opklaarde en de temperatuur direct weer naar aangename waardes op liep.

Die buien gevolgd door opklaringen zouden de rest van de week een running gag worden, maar gelukkig gold dat ook voor de steeds weer naar aangename tot zeer aangename hoogte terugverende temperatuur.

Zondagmiddag bezochten we nog even een rommelmarktje in Bad Bentheim waar enige zaken die wij niet als rommel beschouwden aangeschaft werden, waaronder maar weer eens een aanvulling voor de collectie teddyberen.

Inmiddels waren al meer mensen aangekomen en was een van de deelnemers die, eigenlijk illegaal, vrijdag al aangekomen was bezig een enorme pan nassi klaar te maken. Die, hoewel sommigen de erin verwerkte Madame Jeannettes wat erg pittig vonden, met smaak verorberd werd.

Maandag werd vooral besteedt aan het aanvullen van de voorraden en het bezoeken van zaken als de KIK waar ik weer een jaarvoorraad t-shirts voor weinig wist in te slaan (de eerste vielen wat duurder uit, een uur later bleken ze afgeprijsd tot de helft van het bedrag dat ik betaald had en heb ik er nog maar een paar bij genomen).

Dinsdag begon bijzonder warm. Een goede reden om na de lunch maar eens met een groep naar het Kurbad te trekken en uitgebreid van de mogelijkheden te profiteren. Hoewel: na een half uur kwam er een behoorlijk donkere lucht aanzetten en toen de buitenverlichting automatisch aan ging en er ter verhoging van de sfeer flinke lichtflitsen uit die lucht kwamen werden we zonder pardon het buitenbad uitgestuurd. Nadat er buiten veel overlegd en getelefoneerd was mochten we weer naar buiten. Voor tien minuten: toen kwam de volgende bui er aan en werd het buitenbad weer, en nu definitief, gesloten. Geen probleem: ook binnen zijn twee baden dus we hebben ons verder toch wel vermaakt.


Tegen de tijd dat we terugkeerden naar de camping waren de buien voorbij gedreven en scheen de zon weer. Ook de temperatuur schoot direct weer omhoog zodat tenten, stoelen en wat er verder natgeregend was al snel weer droog was. We hadden onze badtijd dus prima getimed en het meeste van de regen van die dag keurig gemist.

Geen opmerkingen: