zaterdag, december 31, 2011

Oliedom.

Dat vinden sommige mensen mijn bakactiviteiten op oudejaarsdag. Daar zijn toch kramen voor? Zal best, maar die van mij zijn veel lekkerder en ondanks de platvoeten na een dag staan, de rode plekken op mijn handen van druppels olie en nog zo wat bijkomstigheden heb ik er gewoon nog lol in ook.

Om half zeven stond ik dus de eerste twee porties oliebollenbeslag te maken. Terwijl die rezen kon ik mooi even ontbijten en op teletekst kijken of er nog iets spectaculairs gebeurd was.

Inmiddels zijn er ca. 40 naturel bollen klaar, net zoals ca. 40 krenten/rozijnen bollen en ca. 20 krenten/rozijnen/sukade bollen. Hoog tijd om de olie weer een keer af te laten koelen zodat de oude olie terug in de fles kan en de frituurpan gevuld met verse olie voor de appel-, banaan- en ananasbeignets.

En om onder het genot van een broodje kaas dit stukje even in elkaar te timmeren. Want de rest van de dag zal ik niet veel tijd hebben om hier nog iets te melden (weest gerust: mijn nieuwjaarswens staat al klaar, da's alleen nog een kwestie van op "publish" klikken).

Opdatering 15.00: ca 50 appelbeignets, ca 50 bananenbeignets (kleintjes, kwart banaan elk) en 32 ananasbeignets (makkelijk tellen: 8 schijven per blik) zijn inmiddels ook klaar. Vroeger dan andere jaren, meestal was het vier uur a half vijf. Ach, het kan beter mee dan tegen vallen nietwaar.

Geen opmerkingen: