maandag, december 26, 2011

't Is weer voorbij.

Gisteren heerlijk gegourmet bij vrienden. Met een kleine twintig man/vrouw/kind dus het was weer de gebruikelijke gezellige puinhoop.

Zelf had ik voor bij de koffie maar een boterkoek gebakken (van 30x30 centimeter in het vierkant, anders kom je niet ver met zo'n groot gezelschap) en de gastvrouw had, eveneens zoals gebruikelijk, voor genoeg vlees gezorgd om het hele gezelschap twee dagen van te kunnen voeren. Maakt niet uit, zo raakten er geen dingen op die zich onverwacht in een grote populariteit konden verheugen en in een gezin met negen kinderen hoeft niemand bang te zijn dat al die beesten voor niets gestorven zijn en in de kliko zullen belanden.

Morgen op hetzelfde adres weer een van de vele verjaardagen. Deze keer heb ik voor de jarige een vruchtentaart gefabriceerd. Inmiddels is die klaar en staat grotendeels opgemaakt in de koelkast te wachten tot het morgen tijd is om door hongerige monden verslonden te worden. Alleen op het laatste moment nog even de bovenkant voorzien van een flinke hoeveelheid slagroomtoefjes en die nog wat opleuken met wat apart gehouden stukjes fruit.

Nee, ik zit niet bepaald heel alleen kerstfeest te vieren, het is een van de drukste momenten van het jaar: in de loop van de week moet ik ook nog de laatste inkopen doen om vervolgens zaterdag voor datzelfde gezelschap van een kleine twintig man/vrouw/kind (nog te verhogen met wat losse aanloop in de loop van de avond) oliebollen, appelbeignets, bananenbeignets e.d. te gaan maken.

Geen opmerkingen: