donderdag, mei 31, 2012

Kunstroute Cultuurfabriek Oosterhout -5-

Zoals beloofd nu de laatste twee kunstenaressen die nog een logje over hun werk en expositie tijdens de kunstroute tegoed hadden. Op zondag bezochten we in Den Hout vier adressen. Een daarvan was Atelier Kunstdroom aan de Houtse Heuvel 24 waar ook weer diverse kunstenaars exposeerden.

Wat me daar bij binnenkomst direct opviel was het werk van Anita van de Kieboom dat zeer gevarieerd bleek te zijn. Portretten, op de natuur gebaseerd werk en meer abstract ogend werk wisselden elkaar af.

Zowel haar aquarellen als haar werk in acryl spraken mij aan.


Ik toon bij dit logje twee schilderijen gebaseerd op onderwerpen uit de natuur: een uil, waarvan ik de gebruikte kleuren voor zowel de uil als de achtergrond de vogel goed als nachtdier weer vond geven, en een schelp (of is het nu toch een masker?) waar vooral de verrassende kleuren mij aanspraken.

Als je van meer van haar werk wilt genieten vind je nog een flink aantal voorbeelden onder "Acryl" en "Aquarel" op haar website.Op zaterdag was het een na laatste adres dat we bezochten in eerste instantie helemaal niet opgenomen in ons lijstje van te bezoeken ateliers en andere expositieruimtes. Het bevond zich in een winkel. Weliswaar een winkel voor kunst/hobbymaterialen, maar mijn ervaring is dat in winkels meestal maar een beperkte ruimte is om de kunstenaars tot hun recht te laten komen. In dit geval een misvatting bleek toen we, na ontdekt te hebben dat het maar een paar deuren van het atelier van Ineke van de Loo vandaan was, toch even naar binnen stapten.

Achterin de winkel was genoeg ruimte vrijgemaakt om ruim een dozijn werken te tonen, er stond een grote tafel om onder het genot van een kop koffie van die werken te genieten en er was zelfs ruimte voor de kunstenares om te werken.

Ik kreeg direct na binnenkomst een opgewekt gevoel van de getoonde werken: de meeste in kleuren die het hele werk een zonnige uitstraling gaven. Waarover de kunstenares overigens na een opmerking daarover zei dat het leven, en dus ook de kunst, niet altijd zo zonnig is.Er bleken dus ook wel degelijk werken in duidelijk andere kleuren aanwezig.

Op de website van Drs. Hanneke van Heusen zijn nog veel meer voorbeelden te vinden van haar werk, dat niet zozeer vormen vastlegt, maar meer gevoelens wil weergeven (ik had bijna geschreven: "wil vangen", maar dat lijkt me voor gevoelens niet juist: die moeten vrij blijven, zoals ook iedereen zelf moet zien of/welke gevoelens de werken oproepen). Soms levert dat herkenbare beelden op, een ander werk kan echter weer veel abstracter uitpakken..

Ik heb in ieder geval een aangenaam half uurtje doorgebracht met het bewonderen van haar werk en ben blij dat we niet de vergissing hebben gemaakt dit adres over te slaan.

6 opmerkingen:

Kwebbel zei

Van het onderste schilderij word je meteen vrolijk bij zo'n regenachtige dag als vandaag.
De uil en schelp/masker zijn ook mooi.

Hanny zei

Je hebt je hart weer kunnen ophalen in Oosterhout. Voor iedereen was er wat van zijn gading te zien, lijkt mij. Jammer dat je weer moet wachten tot volgend jaar.

Frans54 zei

@Hanny: voor de kunstroute wel, maar miv dit jaar zijn er twee kunst evenementen in Oosterhout: in het najaar zijn er ook weer de al jaren bestaande Open Ateliers Oosterhout (zie eerste logje over de Kunstroute)

annespike.nl zei

Die uil spreekt echt! :-) hoe mooi!

Trouwens die laatste foto met die oranje kleuren, die zou dan weer hier in de woonkamer passen..

♫ Mel☺dy ♫ zei

Mooi is dat he Frans... fijn te zien dat je er zo van genoten hebt.

Het laatste schilderij spreekt mij ook aan, heeft iets misterieus en ook religieus...mooie combinatie van kleuren ook!

Frans54 zei

@Melody: opmerkelijk dat je "religieus" noemt. Als mijn geheugen me niet in de steek laat was de titel van dit schilderij "Jerusalem" en zit er dus inderdaad een link naar het bibelse land in.