woensdag, juli 25, 2012

Aqua Zoo: Nature trail 1.

De route door het park bestaat uit twee delen: Nature trail 1 en nature trail 2. Deel twee sluit overigens naadloos aan op deel 1 zodat je er voor kunt kiezen om in een keer door te lopen. Het voornaamste verschil is dat deel 1 door een gebied voert met veel land en kleinere watertjes (hoewel een deel ook langs een grote plas voert waar geroeid kan worden), terwijl deel 2 langs wat meer grotere wateroppervlakten loopt met eilandjes die verblijven voor diverse dieren vormen.


Aan het begin van dit deel zitten diverse dieren in kooien achter gaas, wat bij de foto van de kalkoengieren bijvoorbeeld nog enigszins te zien is ondanks dat ik het door wat te spelen met de scherptediepte deels onzichtbaar heb kunnen maken. Bij de kookaburra's lukte het al beter om het gaas door het buiten de scherpte te houden onzichtbaar te maken.


Verschillende andere dieren zitten weliswaar in wat meer open ruimtes maar zijn door schuttingen met plexiglas ruiten van het publiek gescheiden. Dat leverde bij onder meer het fotograferen van de stokstaartjes en rode neusberen wat problemen op met reflecties, maar er zijn toch een paar goede foto's uit gekomen.


De ocelot en de recent geboren tweeling lieen zich weliswaar regelmatig zien, maar bleven zodanig in de schadus van de struiken en bomen in hun gebied dat ik de foto's niet geschikt vind om hier te tonen. De kroonkraanvogels poseerden echter gewillig en leverden weer wat fraaie foto's op.


Diverse andere dieren lieten zich echter helemaal niet zien, zoals de rode duikers, muntjaks, boshonden en kleine panda's, terwijl de sneeuwuilen en oehoes zich zo verdekt hadden opgesteld in de struiken dat zelfs met uitvergroten van de foto's weinig van ze te onderscheiden is.


De capibara's en de tapir lieten zich dan weer wel uitgebreid op de foto zetten, net als de zwarthalszwanen en de chinese kraanvogels. De rode brulapen bleven grotendeels verscholen in de boomtoppen, maar de witgezichtsari's lieten zich iets beter fotograferen, terwijl de zwartkopdoodshoofdaapjes zich aan de andere kant van hun eiland ophielden. Gelukkig kom je daar op nature trail 2 nog een keer langs dus hun protret verschijnt hier een volgende keer alsnog.


Op het lemureneiland, waar je over een pad tussen de dieren door kunt lopen - als die zich laten zien - liet een roodbuiklemuur zich uitgebreid door iedereen op de kiek zetten, maar lieten de ringstaartmaki's zich helemaal niet zien en bleken de kroonmaki's allemaal bij elkaar in de top van één grote struik te zitten  waardoor er alleen onduidelijke delen van dieren op de foto kwamen.


Een wasbeer liet zich echter niet storen door fotograferend publiek, warmte of wat dan ook en scharrelde bedrijvig door het stroompje dat door zijn verblijf liep om te kijken of er onder een of andere steen nog iets eetbaars te vinden was. De kleinklauwotters en beermarters behoorden vervolgens weer tot de dieren die het kennelijk veel te warm vonden om zich aan het publiek te vertonen.


Als laatste onderdeel van Nature trail 1 volgde nog het verblijf van de jufferkraanvogels, Hawaïganzen en roodhalsganzen, die allen een plekje in de schaduw hadden gezocht of op het vochtige zand verkoeling zochten.

Binnenkort meer met wat foto's die langs Nature trail 2 genomen zijn.

2 opmerkingen:

Hanny zei

Wat jammer dat veel dieren zich verstopten. Je gaat er tenslotte naar toe om dieren te zien.
Blijkbaar is bij de inrichting niet gedacht aan fotografen, dat ze tralies hebben gebruikt.

Frans54 zei

Veel van hun dieren kunnen prima klauteren, springen en/of vliegen dus helemaal vermijden kun je het gebruik van gaas e.d. nooit. En de dichte begroeiing is ook wel weer een van de charmes van het park: het komt heel natuurlijk over dat je voor sommige dieren heel goed moet zoeken en dat ze zich dan soms toch nog niet laten zien. Ik zie dit, hoewel het fotograferen moeilijker wordt, toch liever dan een kaal hok waar je het dier van alle kanten kunt bekijken en fotograferen.