maandag, juli 02, 2012

Overdrijven is ook een kunst.

Of ze kon natuurlijk gewoon niet rekenen.

Zojuist was in EenVandaag een item te zien over de vleestaks waarin ook iemand namens een kwaliteitsslager haar zegje mocht doen. Die kwaliteitsslagers zouden extra zwaar getroffen worden, want hun prijzen waren al hoger dan bij de supermarkt en zouden dus ook meer omhoog gaan dan de prijzen bij de supermarkt. Op zich helemaal correct.

Maar dan moet je natuurlijk niet gaan beweren dat vlees dat nu € 2,20 kost met 20% vleestaks bijna € 3,-- gaat kosten en vlees van € 2,98 zelfs wel € 4,--. Dergelijke chromelijke overdrijving (het zou resp.€ 2,64 en € 3,58 moeten zijn) helpt nu niet bepaald om een indruk van betrouwbaarheid te wekken.

Als de kwaliteitsslager mij een volgende keer vraagt of het ietsje meer mag zijn ga ik dus maar keihard nee zeggen: voor je het weet rekenen ze dat ietsje op dezelfde manier door als die 20% en dan wordt niet alleen de vis, maar ook het vlees wel erg duur betaald.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

wij halen vlees en vis en kip alleen bij de goedkoopste supermarkt die er is. En dat is ook goed. Bij slager halen we alleen gegrilde kippetjes. Die zijn mjummie.
ctje

Henk van S tot S zei

@ Anoniem.
Sneu:
Weinig smaak en niet in staat om zelf een plofkip te grillen ;-)

Frans54 zei

@Ctje: ik haal het meeste vlees ook bij de supermarkt, alleen vlees voor speciale gelegenheden haal ik bij de specialist. Ik eet trouwens niet veel vlees (gemiddeld 3 keer per week denk ik)dus voor mij is die vleestaks - waarvan het de bedoeling is dat men bewuster en minder vlees gaat eten - helemaal niet zo nodig.

annespike.nl zei

Tsja, dat maakt het inderdaad nou niet echt betrouwbaar!! :-)
Ik haal zelf altijd vlees bij de supermarkt.. Ik zou zelfs zo 1, 2,3 niet weten waar hier überhaupt een slager zit...

CiNNeR zei

En ik vond de slager uit het item nog wel zo goedkoop. De weinige slagers die er hier nog te vinden zijn, hebben vaak slecht vlees en het is soms wel tweemaal zo duur als in een normaal geprijsde supermarkt.

Redstar zei

Ik eet geen vlees, en de vis vang ik zelf. Geen extra belasting voor mij dus. Ze zoeken het allemaal maar uit.

Henk van S tot S zei

@ Redstar:
Vlees eten doe ik evenmin als jij.
Het probleem zit hem echter (los van de dierenmishandeling ) in het grootste deel van deel van die "allemaal", die jij het wil laten uitzoeken.
De vleesproductie vraagt i.v.m. het benodigde voer te veel landbouwproducten en ruimte.
Dat geeft gezien de toename van de wereldbevolking en het aantal vleeseters steeds meer problemen.
En nog iets : Op de plaats waar vroeger, het nu in "productiehallen" opgesloten, vee liep staat nu hoofdzakelijk mais, mais en nog eens mais.
Verder ruft het agrarisch platte land steeds sterker naar (geïnjecteerde)gier ;-)

♫ Mel☺dy ♫ zei

Tja als men iets bij een toehoorder wil achterlaten werkt dat (helaas) alleen maar wanneer met schromelijk overdrijft....

Wat mij dan vaak opvalt is dat men reclame maar voor 'verantwoord' vlees en eieren enzo.... maar dat die produkten dan weer onbetaalbaar zijn voor Jan met de pet.... Zolang dat niet verandert zal er (wederom helaas) weinig veranderen aan de vraag naar het product vlees in het algemeen en kan er dus ook niets veranderen aan hoe die hoeveelheid al dan niet verantwoord in de schappen komt...