zondag, juli 08, 2012

Zoveel beestjes.

Een hele dierentuin vol met verrassende, dolle capriolen uithalende, slapende, lopende, fladderende, zwemmende enz. dieren.  Of zo goed verstopt zittende dieren dat ze nauwelijks (en soms zelfs : niet) te vinden zijn. Ik heb me er gisteren prima mee vermaakt en nu ik een abonnement heb ga ik binnenkort ongetwijfeld weer een keer die kant op. Bijvoorbeeld om die dieren die zich gisteren zo goed verstopten toch nog te zien te krijgen.


Dat vermaken gebeurde bijvoorbeeld met de giraffen die probeerden het gras voor je voeten weg te maaien.


En met een gibbon die eens lekker lui hangend ging poseren.


Of met het nijlpaard dat zijn tanden liet zien (best grote tanden)


Maar natuurlijk vooral met de vlinders.

 Waarbij ik vooral blij was met de fraaie vlinders met blauw iriserende vleugels die bijna nooit te fotograferen zijn. Er vliegen er genoeg van rond, maar zodra ze gaan zitten klappen ze bijna altijd de vleugels dicht en zie je alleen nog de onderkant. Die ook erg fraai is met opvallende "ogen", maar af en toe een kans om juist het blauw goed op de foto te krijgen stel ik zeer op prijs. Deze keren waren enkele exemplaren mij terwille.


Als je niet genoeg hebt aan de handvol foto's die ik bij dit logje en de Zing-Zo plaats: in het Picasa album staan er nog 255 meer (helaas staan ze wat door elkaar: de computer vindt dat tellen als volgt gaat: 1, 10, 100, 11, 110 t/m 119, 12, 120 tm 129 enz en ik ben te lui om bij alle foto's het nummer in de bestandsnaam aan te passen met een aantal voorloop nullen)

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Vooral de foto's van de vlinders vind ik erg mooi, Frans. Die laatste steelt inderdaad de show met die mooie blauwe tinten.
Het geslenter in een dierentuin is mij te vermoeiend, ik houd me liever zo af en toe een uurtje in de natuur op, en ook dat levert soms gelukkig bijzondere plaatjes op.

♫ Mel☺dy ♫ zei

Ja die blauwen zijn razendsnel, het lukt mij ook bijna nooit hoor.
Helaas onthoud ik de soortnamen bij vlinders niet zo gemakkelijk, ik zoek ze vaak wel op, zoals afgelopen vrijdag ook deze blauwe weer, maar ja al weer vergeten ;-)

Mooie foto's weer Frans... fijn dat je gisteren gegaan bent en niet vandaag ;-)

Anoniem zei

schitterend foto's.

ctje

annespike.nl zei

Leuk een abonnement! Toen ik nog in Nederland woonde heb ik er ook 1 gehad. Ideaal!! :-) Ik kan zo van de dierentuin genieten. Tijd dat ik hier weer eens ga!

Hanny zei

Die blauwe vlinder is het natuurlijk helemaal voor mij! Maar de foto van de giraf vind ik desondanks de leukste.
Leuk dat je een abonnement hebt. Kun je regelmatig genieten van de dieren. En wij dan waarschijnlijk ook.

Frans54 zei

@Hanny: het abonnement geeft ook korting op een helebeol andere dierentuinen. En die weekendpas voor de bus is nog tot en met 12 augustus geldig. Dus staat Aquazoo Friesland al in de planning en ga ik nog even rondkijken wat er verder - liefst met de bus - goed bereikbaar is. (Helaas is Papilorama in Havelte met openbaar vervoer vanuit Drachten totaal onbereikbaar, ben er al jaren niet geweest daardoor en schijnt behoorlijk verbeterd en uitgebreid te zijn)

Frans54 zei

@Melody: de Nederlandse naam is uilvlinder, ik neem ook bijna nooit de moeite om de latijnse namen op te zoeken, maar volgens mij is het een Morpho-soort (ook bekend van boek en film "Papillion")

Frans54 zei

@Jan: ook voor mij is het eigenlijk te vermoeiend, mee doordat ik onder invloed van de prednisolon door dat slenteren in de loop van de dag steeds meer vocht in mijn voeten en onderbenen krijg waardoor dan ook nog mijn lichte platvoeten ondanks de prima steunzolen behoorlijk gaan opspelen. Ik houd het echter net lang genoeg vol en neem dan de één a twee dagen rust die ik daarna in moet lassen voor lief.

gewoonanneke zei

Mooie foto's, geeft een goed beeld waar je geweest ben. Ben er nog nooit geweest maar schijnt wel een mooie dierentuin ook te zijn.