maandag, augustus 13, 2012

Stemwijzer.

Ik heb dat ding ingevuld, maar eigenlijk blijk ik dat net zo goed te kunnen laten: hij kwam keurig uit op de partij waar ik toch al op stem. Op een aantal stellingen antwoordde ik "geen van beiden" omdat ik nuances in de stelling vond ontbreken. Na het bekijken van de toelichting van "mijn" partij bleek die de nuance wel aan te brengen en bleef er uiteindelijk maar één punt over waar ik het niet mee eens was en twee punten waar ik mijn twijfels bij heb.

Veel wijzer werd ik er dus niet van. Wel op een ander punt: ook de partijen waar ik beslist niet op moest stemmen kwamen perfect overeen: VVD waarmee ik maar 4 punten van overeenstemming had, iets dat bij SGP en PVV nauwelijks beter was. En ook CDA is niet echt mijn pakkie aan. Daar kwam alleen 50Plus nog tussen, die ik helemaal niet ken en nu dus ook niet meer hoef te bestuderen.

Ik vermoed dat het op basis van dat lijstje "niet doen" wel duidelijk is hoe ik over ons laatste kabinet denk?

9 opmerkingen:

annespike.nl zei

Ik ben uiteraard weer te laat met aanmelden voor de verkiezingen..
De stemwijzer vul ik dan ook maar helemaal niet in.

Hanny zei

Ik heb de stemwijzer nog niet ingevuld. Misschien moet ik dat toch maar gaan doen, want ik weet echt niet waar ik op moet stemmen. Eerlijk gezegd ben ik de hele politiek hartstikke zat.

CiNNeR zei

Ben nooit erg enthousiast over de stemwijzer. Of je hebt interesse in de politiek en dan komt de partij waar je al voor bent, wel boven. Of je weet weinig van politiek en de stemwijzer maakt je niets wijzer.

Frans54 zei

@Cinner: klopt, zo kwam het ook voor mij deze keer weer uit. Maar ik vind het toch altijd wel even handig om even te kijken of ik geen zaken gemist heb (vooral bij de partij waar ik toch al op wil stemmen). Nadeel vind ik steeds weer dat de stellingen - voor de duidelijkheid noodzakelijk - veelal nogal zwart wit zijn zonder nuance. Gelukkig blijken veel partijen in de toelichting van hun standpunten die nuances nog wel aan te brengen.

isis45 zei

Ik hoef de stemwijzer niet in te vullen, want ik ben vrij zeker van de partij die ik mijn stem wil geven. Maar ik moet nog even iemand machtigen, want op 12 september ben ik met vakantie.

Ria zei

Ik denk niet dat ik ga stemmen.Die hele politiek hangt me de strot uit.Baantjesjagers en eigenbelang.
Groetjes, Ria

CiNNeR zei

@Frans: ja ik geloof wel dat het in die zin handig kan zijn, als extraatje.

Albert y Mara fotoblog zei

Zeg nu toch gewoon op welke partij je stemt en ga niet VVD en CDA af lopen kraken. We leven in een democratie. dus waarom "schaam" je je voor je partij. Ik stem op de partij van Mark Rutte. Evenals vorige keer.
Een politieke groet van mij,
Albert

Frans54 zei

@Albert Y Mara: ik kraak niets af, ik geef gewoon aan wat de stemwijzer als resultaat opleverde en daar stonden ze gewoon onderaan. Betekend dat hun standpunten beslist niet de mijne zijn, niets meer en niets minder dan dat.

En stemmen is in Nederland nog steeds een privé aangelegenheid, ik hoef niemand te vertellen wat ik stem en ben dat ook niet van plan, maar als je even doordenkt kom je er vast wel achter wat er aan de andere kant van het spectrum zit.