donderdag, februari 17, 2005

Ik leer het wel.

Zoals je hier boven kunt zien ben ik weer met de tempplate aan het stoeien geweest. Na heel wat mislukte probeersels is het me uiteindelijk gelukt om de drie gekleurde stippen die tot nu toe hierboven stonden te vervangen door deze eigen ontwerp kop.

Alleen moest ik om er iets passends van te maken de afbeelding in de breedte wat oprekken en in de hoogte in elkaar drukken. Dat geeft uiteindelijk niet zo'n mooi resultaat. Binnenkort kunt je dus een nieuwe kop verwachten, maar dan gelijk ontworpen op het juiste formaat zodat alles in model blijft en de oorspronkelijke scherpte van de foto's bewaard blijft.

Door het ontwerpen en het stoeien met de tempplate ben ik er echter niet toegekomen vandaag een nieuwe post uit te werken. Hebben jullie even geduld met me? Morgen heb ik vast wel weer iets om over te schrijven!

Update 18.2.2005 02:15
Dit lijkt al weer iets beter maar nog niet helemaal naar mijn zin.

17 opmerkingen:

babbel zei

Hee creatieve man, heb je flink zitten werken:)
Ik weet wel dat je van te voren beter alvast de goede maat zelf moet maken, komt het vast goed.
Je bent aardig op dreef met ontdekken van de logmogelijkheden;)

Eric zei

Ja, maar het belangrijkste is dat je er lol in hebt ;-)

Wat is dat gat eigenlijk in het midden? Is je fotosjopper ontploft? :-)

Frans54 zei

@Eric: nee dat "gat" is ook een vlinder tw een rouwmantel, maar door de vervorming erg moeilijk te herkennen. Misschien dat ik in definitieve ontwerp een dagpauwoog of een distelvlinder neem.

Eric zei

Hee, bij mijn ouders in de tuin zie ik zomers van die kleine paarse vlindertjes fladderen. Ken je die?

Frans54 zei

Als ze ongeveer 3,5-4 cm zijn (en dan zijn ze eigenlijk meer blauw dan paars) zijn het of Icarusblauwtjes(komt vnl voor in open gebied waar rolklaver voorkomt) of Boomblauwtje (algemeenste blauwtje, komt ook regelmatig in tuinen voor) Er zijn nog veel meer soorten blauwtjes maar die worden minder vaak gezien, de genoemde zijn de algemeenste soorten.

Eric zei

Ik zal er eens een uit de lucht meppen om beter te bekijken :-)

Dat van dat het meer blauw is klopt wel.

Paola zei

wow u weet veel van vlinders......mooi! Succes met verder prutsen :-)

wolvin zei

Pas op je dat gepruts is verslavend!

Debsel zei

Ondanks dat ik geen geduld heb, zal ik het voor deze ene keer wel hebben. :)

Gaat vast goedkomen, en als je een keer hulp nodig hebt gewoon vragen.

babbel zei

ligt het aan mijn beeldschermdinges, weet niet, ik zie veel grove pixels op de afbeelding boven.

Frans54 zei

Nee Beau, ligt aan het ontwerp. Ik moet eerst even mijn goede foto programma opnieuw installeren (heeft momenteel kuren) en het dan nog eens proberen.

Achtergrond is wel redelijk zo maar de toevoegingen worden niet echt fraai.

babbel zei

gaat het een beetje meneer palerider?

Frans54 zei

Volgens mij is dat beplog van Jongen besmettelijk. Ik ben af en toe compleet de draad kwijt wat er nu in welk log gereageerd is. ;)

womannextdoor Paulie zei

ik ook maar guess what it is just for fun en nu ben ik bij en totaal motoranalfabeet, mag ik een keer meescheuren? misschien slaat de passie over.........dag frans54 het is nu laat kom later langer terug Paulie en wat de slijterij betreft zolang ie maar tapt!

Frans54 zei

@Womannextdoor: door de medicijnen die ik gebruik heb ik zodanige oogklachten dat ik niet meer motor (of auto) kan rijden. Meescheuren zit er dus niet in. Maar voor meelezen ben je natuurlijk altijd welkom :-)

Paulie zei

Sorry Frans54 domdom kon ik niet weten kom ik je een keer ophalen in mijn virtuele scheurijzer ben niet echt dol op hard rijden maar voor jou maak ik een uitzondering dan kun je af en toe nog de wind in je haren voelen en de streling van de zon op je huid is ook een sensatie alle zintuigen doen mee n'est pas? Groet Paulie Y.W.N.D

Frans54 zei

@Paulie / Y.W.N.D: kon je inderdaad niet weten, of je had alle logs moeten lezen incl. de gastlogs bij CiNNeR.

Virtueel scheurijzer klinkt prima, en zoals de motoren die ik gereden heb al een beetje laten vermoeden: hard rijden was ook voor mij niet het belangrijkste.