woensdag, februari 16, 2005

Write on Wednesday

Write on Wednesday is een idee van Hanneke dat ik tegenkwam bij Elvi.
Elke twee weken wordt een thema opgegeven, deze keer is dat ""Verslaafd". Ik vind dit een leuk initiatief en zal proberen zo vaak mogelijk mee te doen.

ZAL HIJ?

Hij staat voor het raam. Zal hij...? Maar nee, het kan niet. Het zou niet goed zijn voor zijn gezondheid. Straks ligt hij ziek op bed. Maar het is al weer zo lang geleden. Ze kunnen toch niet van hem verwachten dat hij dit volhoudt. Zal hij dan toch...?

Hij kijkt door het raam. De zon schijnt. Binnen kan hij het natuurlijk niet doen. Maar het ziet er buiten best wel aardig uit. En de zon schijnt. Eigenlijk krijgt hij er daardoor alleen maar meer zin in. En ach hij is bijna nooit ziek. Zal hij dan....Heel even maar...?

Maar het zal wel koud zijn buiten. Op de radio had de weerman het over "tot vijf graden". Maar als hij zich nu eens goed inpakt? Warme kleding heeft hij genoeg. En dikgevoerde winterhandschoenen. En zijn laarzen daar komt geen vocht of kou door. Zou hij dan toch niet even...?

Hij pakt het warmste wat hij vinden kan. Kleedt zich om, controleert nog een keer extra of alles goed dicht zit. Dan pakt hij de sleutels. Langzaam loopt hij naar de schuur. Het is inderdaad koud, maar nu hij zover is gekomen zal hij toch...

Hij zet de schuurdeur wijd open. Daarvoor moet één handschoen even uit. Dat valt nog tegen, gauw de handschoen weer aan. Hij knipt het licht aan in, kijkt even zoekend rond. Maar alles is in orde.Hij verwijdert het slot. Dan is alles gereed.

Hij start de Harley, rijdt de schuur uit: hij ZAL!

13 opmerkingen:

Sterappel zei

Hoe liep het af?

Frans54 zei

't was een leuk tochtje, maar koud! Daar kon geen warme kleding tegenop (het was in werkelijkheid maar 2 graden ipv de beloofde 5, maar ik denk niet dat dat veel uitgemaakt zou hebben)

Debsel zei

Maar dus niet ziek geworden?

Frans54 zei

@Debsel:Niets dat niet met een uurtje bibberen voor de kachel en een kop koffie met een scheutje whiskey te verhelpen was.

hansplugin zei

nou ja zeg nog een keer dan maar
leuk verhaal Frans54 alleen dat bibberen mag dat ook bij een kampvuurtje???

Frans54 zei

@hansplugin: een kampvuur werkt natuurlijk ook prime. Maar wel regelmatig keren anders eindig je als halve gare ;)

(NB je reactie waarmee wat misgegaan was heb ik er helemaal tussenuit gehaald)

babbel zei

Zo reed hij voortaan met zijn ogen dicht, alsof het in zijn hoofd nog altijd kon..
Als hij goed luisterde, hoorde hij de motor brullen..

Cis zei

verslaafd aan de harley :)
Dat is het betere werk ;)

SmaRts zei

Een Harley, daar zou ik ook wel verslaafd aan willen zijn! ;-)

Paola zei

wow dat is nog eens een verslaving zeg....heb je mij met mijn glitters.... ;-)

Marloes zei

Sommige verslavingen zijn totaal niet slecht.

hanneke zei

mooi, de opbouw van je verhaal. ik had echt geen idee waar je naartoe ging.

een harley!... zucht...

Frans54 zei

@Hanneke: ik heb expres even met de lengte zitten stoeien om het precies zo lang uit te laten vallen dat de clou net onder het scherm viel.