zaterdag, maart 26, 2005

Voor herhaling vatbaar.

Gisteren ben ik teruggekomen van een midweekje vakantie met vrienden in Drente. Zoals gewoonlijk was het weer heel gezellig. Bovendien werkte het weer fantastisch mee: alleen donderdagavond een buitje maar verder hebben we het droog en warm gehouden.

De natuur had ook duidelijk het voorjaar in de bol: overal enthousiast zingende vogels, allerlei groen dat ineens besloot dat het tijd was om uit te lopen (pas op hooikoorts patiënten: ook diverse bomen met katjes waren al weer druk bezig pollen in het rond te strooien).

Eekhoorns rond het huisje, vinken, diverse mezensoorten, eksters, vlaamse gaaien en de eerste vlinders. En omdat de vrienden deze keer met een normale auto ipv de Landrover waren gekomen was het eindelijk mogelijk met zijn allen een bezoek te brengen aan de tropische vlindertuin bij Havelte.Papiliorama Havelte Posted by Hello
De beplanting zag er in deze tijd van het jaar wat haveloos uit, wel was goed te zien dat van alles al weer uit begon te lopen. En hoewel de vlindertuin van de dierentuin in Emmen meer soorten herbergt hier toch ook prachtige vlinders waaronder een paar soorten die in Emmen niet in de collectie zitten.

Ook de Atlasvlinder, waarvan ik helaas alleen een net ontpopt exemplaar in de kweekkast heb gezien en geen vliegende exemplaren. Ook in die kast was het een imposante vlinder, maar hij zat helaas in een zodanig hoekje dat hij niet goed te fotograferen was.

Ik wil hier zeker nog eens gaan kijken, maar dan op een moment dat ook de begroeiing in optimale conditie is.

Geen opmerkingen: