vrijdag, maart 25, 2005

Wat een week.

Ga ik een weekje met vakantie, staat heel politiek Den Haag gelijk op zijn kop. Maar om nu nog een log te gaan schrijven over het opstappen van de Graaff, over het al dan niet wenselijk zijn van de gekozen burgemeester, het nieuwe kiesstelsel, het voortbestaan van dit kabinet? Daar is mijn humeur net even te goed voor en dat wil ik nog even zo houden.

Dus vertel ik maar even dat het weer nog beter was dan van te voren voorspelt. Dat ik mijn eerste vlinders van dit jaar heb gezien (2 citroenvlinders, mannetjes; in Drente). En dat ik zojuist in mijn eigen tuin ook de eerste vlinder van dit jaar langs zag vliegen: helaas te snel om te zien welke soort: gezien kleur en formaat was het of een kleine vos, of een gehakkelde aurelia.

Dat ik vlak voor de vakantie nog wat extra kleur in de tuin heb gebracht door wat Andre Rieu bloempjes te planten. Misschien wat oubollig, maar kleur is kleur. En dat de rabarber in een week tijd hard de grond uitgeschoten is. Dat de braamstruiken uit beginnen te lopen. Dat er zowaar al knoppen in de aarbeien lijken te zitten.

Dat het dus ondanks alle ellende die door Den Haag op ons bord wordt gedonderd toch ook dit jaar weer voorjaar wordt. En dat het dus ook wel weer zomer zal worden.

Ga dus rustig nog even van het voorjaarszonnetje genieten, ik wacht even tot morgen voor ik weer iets serieus ga schrijven.

Geen opmerkingen: