zondag, april 10, 2005

1e MotoGP: Rossi wint!

Maar op wat een manier. Twee ronden voor het einde wist Rossi op mirakuleuze wijze Gibernau te passeren maar in de laatste ronde ging hij te hard een bocht in en kwam Gibernau weer voorbij.

De rest van de laatste ronde was een strijd op haren en snaren die pas in de laatste bocht beslist werd. Rossi zag kans zijn motor binnendoor te steken, kwam echter te hard de bocht in en moest zelfs zijn voet uitsteken om de boel onder controle te houden. Ook Gibernau kon buitenom echter niet aan Rossi voorbij komen, en raakte Rossi hard, waarna ze gezamelijk op drift raakten naar de buitenkant van de bocht.

Gibernau kwam uiteindelijk in de grindbak terecht terwijl Rossi de zaken op tijd weer onder controle had en zijn weg naar de finishvlag kon vervolgen. Gibernau finishte nog wel als tweede, over de finish komend de pijnlijke schouder die hij aan de aanvaring in de laatste bocht over hield betastend.

Als dit een voorproefje is van wat we dit seizoen kunnen verwachten dan staan ons nog spectaculaire wedstrijden te wachten!

Geen opmerkingen: