zondag, juni 05, 2005

MotoGP 5: Italië

Nadat ik de vorige GP gemist had was ik zeer benieuwd naar wat de race van vandaag zou brengen. Het bleek weer een race die echt de moeite van het kijken waard was.

Al snel ontstond een kopgroep met Rossi, Biaggi, Gibernau, Melandri en Capirossi. Al vrij snel verdween Gibernau van het toneel door een val, waarmee ook zijn rol in het kampioenschap uitgespeeld lijkt. Capirossi bleef het andere drietal op korte afstand volgen en kreeg later gezelschap van de langzaam terrein verliezende Melandri. Na een gevecht tot de finish wist Capirossi dit in zijn voordeel te beslissen en finishte als derde voor Melandri die vierde werd.

Het gevecht om de eerste plaats bleef tot op de finish spannend. Rossi en Biaggi passeerden elkaar geregeld, soms meerdere keren binnen een paar bochten, waarbij dan de één en dan weer de ander de bocht net iets te snel inging, daardoor te wijd nam en weer opnieuw kon beginnen.

Op de finish bleek Rossi, met een verschil van slechts 0,359 seconden, uiteindelijk toch de sterkste. Hij verstevigd hiermee zijn koppositie in het kampioenschap waarin hij nu leidt met 120 punten, voor Melandri (71), Biaggi (67) en op de vierde plaats Gibernau met 53 punten.
Melandri lijkt dus de plaats van Gibernau als voornaamste (Honda) concurrent van Rossi over te hebben genomen.

Geen opmerkingen: