woensdag, september 21, 2005

Ontmaskering.

De regering verkondigt al geruime tijd dat de slecht draaiende economie en het uitblijven van herstel veroorzaakt worden doordat we niet genoeg uit geven, het geld in de beurs houden, het niet laten rollen.

Een bericht van het CPB onthult vandaag dat dit een (de zoveelste) pertinente leugen is. De schatting voor volgend jaar geeft aan dat we met zijn allen 6 miljard euro meer uit gaan geven dan we verdienen. Dat geld komt van de spaarrekeningen. En volgend jaar gaat het dan al iets beter dan dit jaar: voor 2005 wordt geschat dat we met zijn allen 9 miljard van de spaarrekeningen halen om rond te komen. Overigens is er al vier jaar lang sprake van ontsparing dus is dit verhaal van het begin af aan l*lkoek geweest en moeten ze dat in Den Haag ook donders goed hebben geweten.

De eerste minister die het nu nog in zijn hoofd haalt nog eens met dat verhaal te komen dat er teveel gespaard en te weinig uitgegeven wordt mogen ze van mij aan de eerste de beste boom (lantarenpaal dichterbij? ook goed) knopen.

Bron

Geen opmerkingen: