zondag, september 18, 2005

Zóóó dom.

Ik zet net de televisie aan en kom tot de ontdekking dat deze nog op een commerciële zender stond die weer eens zo'n "interessant" belspelletje in beeld brengt.

Nu vind ik al langer dat die spelletjes het intelligentie niveau van een dode kakkerlak nog niet halen maar dit was wel een hele domme.

Er moest iets geraden worden in de categorie eten en drinken. Het is gemaakt van bladerdeeg, als je de goede letters bij elkaar zoekt krijg je een goed Nederlands (oh nee Frans) woord en het wordt vooral gegeten op zondagochtend, dus misschien zit je net zo'n broodje te eten. Na nog een flinke handvol van dit soort tips die het zelfs voor een blinde analfabeet mogelijk moeten maken het woord te "raden" en mee te helpen met het spekken van de beurs van de TV-zender komt de grote klapper: het is een broodje met de vorm van een halve maan dat met een c begint. Die tip komt onder in beeld te staan en is dus kennelijk niet ontsproten aan het brein van de jonge vrouw die daar zo hard haar best staat te doen zo stupide mogelijk over te komen.

Heel Nederland heeft inmiddels al een tijdje door dat het "croissant" moet zijn maar er wordt voorlopig nog even doorgegaan met het herhalen van de tips want het is zo op de vroege morgen wel een erg moeilijke opgave.

De kreet "halve-maans-broodje" komt nog een een flink aantal keren langs terwijl die toch echt nergens op slaat. Een croissant heeft namelijk helemaal niet de vorm van de halve maan (globaal een halve circel) maar eerder die van een maansikkel!!

Geen opmerkingen: