vrijdag, oktober 07, 2005

Misplaatst.

Bewoners van Haaksbergen kwamen onlangs in opstand toen KPN UMTS-antennes in een mast op wilden hangen. Ze vrezen gevaar voor hun gezondheid door de antennes. Ze blokkeerden de toegang zodat de antennes niet geplaatst konden worden.

De gemeente steunt de bewoners in hun bezwaar en stuitte bij controle op een foutje dat nu wel handig uitkomt. De mast blijkt namelijk volgens de tekeningen uit 1998 4 meter naast de plek te staan waarvoor de vergunning is afgegeven. De gemeente Haaksbergen eist nu dat KPN de mast afbreekt en 4 meter verderop weer opbouwd. Weigert KPN dan zal de gemeente KPN dwingen de mast af te breken.

De gemeente ontkent dat de twee zaken met elkaar te maken hebben en beweert dat zij de plaatsing van de antennes op deze wijze niet probeert de vertragen: "het college volgt de letter van de wet en zal handhavend optreden".

Het komt toch wel erg goed uit dat bouw- en woningtoezicht deze fout toen niet ontdekt heeft: stel dat ze de vergunning gewoon aangepast hadden. De mast staat inderdaad formeel niet op de juiste plaats. Toch vraag ik me af of dit na zoveel jaar niet wat misplaatste precisie is.

Geen opmerkingen: