vrijdag, januari 20, 2006

Zieke PC

Er schijnt wat meer met mijn PC aan de hand te zijn dan werd gedacht, dus de reparatie van een paar weken terug heeft niet volledig mogen baten. Op dit moment heb ik hem na een uur proberen weer even aan de praat, hopelijk doet hij het lang genoeg om deze post te typen en te plaatsen.

Het kan dus zijn dat ik de komende dagen ineens erg stil ben. BUT I'LL BE BACK (a.s.a.p.)

De pc besluit geheel op eigen houtje geregeld opnieuw op te starten, of Windows maakt een noodstop, of de boel loopt helemaal vast en reageert niet meer op muis of toetsenbord. Bij het opstarten krijg de meest uiteenlopende foutmeldingen (lange beeps vanaf het moederboard die aan zouden geven "no DRAM installed or detected", checksum error, of loopt tijdens schijfcontrole weer vast of herstart spontaan een keer of wat tijdens opstart proces, loopt vast tijdens opstarten Windows, of geeft pagina dat windows niet gestart kan worden, of een andere keer de pagina dat windows gestopt is om schade te voorkomen omdat een fout is geconstateerd, om vervolgens weer een keer volkomen normaal op te starten.

De dokter moet hem dus nog maar een keer goed nakijken. Als iemand een idee heeft wat er mis kan zijn hoor ik het trouwens graag.

Geen opmerkingen: