dinsdag, februari 28, 2006

Potten en ketels.

Minister Zalm beschuldigt provincies ervan de door hemzelf gegeven adviezen op te volgen. Hij vind dat sommige provincies als "stempelmachines" ontheffingen geven voor het verhogen van de OZB met meer dan de toegestane 2%.

De provincie Zuid-Holland had echter nadrukkelijk advies aan Zalm gevraagd over wat ze met dergelijke aanvragen aan moesten en kreeg daarop een brief van de minister met het advies alle overschrijdingen maar goed te keuren "omdat 2006 een overgangsjaar is en er nog geen nieuwe wetgeving is voor criteria".

Een vreemde uitlating voor een minister die vastberaden is in de volgende kabinetsperiode ook het eigenarendeel van de OZB af te schaffen. Maar de volgende opmerking is nog veel vreemder: "de OZB is de duimschroef voor linkse gemeentebesturen die ze de burger aandraaien". Laat de twee Zuid-Hollandse gemeentes waar de OZB extra verhoogt is nu Wassenaar en Vlist zijn. En ik geloof niet dat ze daar een links gemeentebestuur hebben.(Wassenaar: VVD 11 zetels,CDA 6, PvdA 2, D66 1, Groen Links 1, en voor Vlist: Gemeentebelang 5, CDA 3, SGP 2, VVD2, PvdA 1)

Het lijkt, in navolging van de gebruikelijke taferelen in Amerika, hier tegenwoordig ook gewoonte te worden om elkaar van zoveel mogelijk zaken te beschuldigen, zonder daarbij rekening te houden met de feiten. In plaats van te horen waarom we op een bepaalde partij zouden moeten stemmen probeert men ons vooral duidelijk te maken waarom wij níet op een partij moeten stemmen.

Die potten en ketels maken een hoop kabaal, maar beginnen steeds meer op holle vaten te lijken.

Geen opmerkingen: