zondag, maart 19, 2006

Hart voor kunst.

Vorig jaar werd tijdens mijn vakantie in Brabant vrijwel dagelijks een galerie of beeldentuin bezocht. Dit jaar bleef het er, mede door het weer, een beetje bij. Maar op zaterdag hebben we toch nog een galerie bezocht.Aan de Max Havelaarstraat in Oosterhout staan een aantal woningen die gebouwd zijn met het oog op de combinatie "wonen en werken". In de woning op nummer 176 is sinds kort de Galerie Kunsthard gevestigd.

We werden uiterst vriendelijk ontvangen, waarna B. in plaats van de kunst eerst maar eens de fraaie Landrover van de eigenaars ging bewonderen in de garage/werkplaats/garderobe.

De eigenaren waren juist hier de galerie begonnen wegens die combinatie werken en wonen. Zij gaan er van uit dat kunst het best tot zijn recht komt in een woonomgeving en ze hebben dan ook hun best gedaan om het geheel de sfeer van een woning te laten ademen met gangen, trapportaal, een ruime woonkamer met voldoende mogelijkheden om er even bij te gaan zitten, een slaapkamer, een eet (of vergader) ruimte enzovoort. Zelfs de gastenverblijven boven worden deels ook als expositieruimte gebruikt. Hierdoor ontstaat een heel gemoedelijke sfeer die echt uitnodigt om de tentoongestelde werken eens op het gemak te bekijken.

Ook het tentoongestelde werk is zeer gevarieerd. Zo is er een uitgebreidde collectie glas, variërend van schalen en vazen met prachtige structuren en vormen tot meer figuratieve glaswerken.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ook schilderwerken zijn ruim aanwezig, met daaronder zeer surrealistisch werk maar ook zeer realistische stukken en stukken gemaakt met gemengde technieken.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ook de uitgebreidde collectie keramiek, aardewerk en beelden is het bekijken zeker waard (in verband met het weer zijn we niet de beeldentuin in geweest, maar ook door de ramen was al te zien dat hier best het een en ander staat dat een wandelingetje aantrekkelijk zal maken)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Daarnaast valt er nog genoeg ander werk te zien. Zoals een uitgebreidde collectie op diverse manieren uitgewerkte hoofden en een collectie van allerlei materialen opgebouwde motorfietsmodellen die er van een afstandje behoorlijk natuurgetrouw uitzien, wat nogal verwonderlijk is als je uiteindelijk ziet waar ze zoal van gemaakt zijn.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Al met al hebben we er geruime tijd doorgebracht, tijd die we zeer goed besteedt vonden. Ik wil deze galerie dan ook met genoegen bij jullie aanbevelen. Ook als je iets zoekt om je huis iets extra's te geven: er is voor elke beurs wel iets te vinden, de prijzen liepen uiteen van minder dan 100 euro tot vele duizenden.

Voor meer informatie over exposities, openingstijden (in principe vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 en iedere eerste zondag van de maand) kun je kijken op de site van Galerie Kunsthard

N.B.: uiteraard zijn de thumbnails weer aanklikbaar voor een grotere weergave van de foto's

Geen opmerkingen: