maandag, maart 20, 2006

Boys will be boys.

Auto- en motorcoureurs hebben één ding gemeen: ze willen allebei altijd sneller zijn dan de anderen. En zeker de toppers zijn er daarbij heilig van overtuigt dat wat zij met een auto of motor kunnen door niemand anders gepresteerd kan worden.

Valentino Rossi, veelvuldig wereldkampioen op de motor (hij werd in alle motor GP klassen kampioen) heeft zich voor de start van het Formule 1 seizoen buiten zijn specialisme begeven en getest met de Ferrari Formule 1 auto. Hij was daarbij overigens langzamer dan alle andere Ferrari coureurs.

Reden voor Fernando Alonso om zich hier nogal smalend over uit te laten; hij vond het maar niets dat Ferrari zich met dergelijke "onzin" bezig hield in plaats van zich op het nieuwe seizoen voor te bereiden. Hij zei Rossi niet als een geweldig coureur te zien maar hooguit als iemand die wel eens op een podium zou kunnen komen in een Ferrari. Hij besloot zijn uitval met de mededeling "maar dat zou mij met een GP-motor ook lukken als ik een tijdje op zo'n motor kon oefenen".

Rossi moet daarop gedacht hebben "dat zal je dan wel even moeten bewijzen" en heeft nu Alonso uitgedaagd tot een competitie: één race met een Formule 1 auto, één met een ralley auto en één met een GP-motor. Aan het eind moeten dan de drie tijden opgeteld worden zodat vast staat wie van de twee nu echt de beste coureur is.

Ieder ander zou zich eens achter het oor krabben, echter niet Alonso, die via de Gazetto dello Sport laat weten dat dit best leuk voor het publiek kan worden en dat Rossi maar moet komen.

Het is nu afwachten of één van de kemphaantjes zich nog terug zal trekken.
Rossi's liefde voor stunts kennende zal deze niet snel terugkrabbelen. En Rossi heeft in ieder geval al wat ervaring in de autosport terwijl ik me ernstig af vraag of Alonso enig idee heeft wat hem te wachten staat als hij op een GP-motor stapt.

Wie heeft zich ook wel eens door "haantjesgedrag" danig in de nesten gewerkt?"


(met dank aan Mack voor het linkje)

Geen opmerkingen: