vrijdag, maart 31, 2006

Rare jongens....

die politici.

Minister Zalm vertelde in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen dingen over de OZB die niet bleken te kloppen. Dat moest hij de volgende dag erkennen en dat deed hij ook ruiterlijk. Wat hij alleen vergat erbij te vertellen is dat hij wel degelijk was gewaarschuwd dat wat hij wilde gaan beweren niet strookte met de waarheid.

Deze week moest hij dus weer iets toegeven. En ook deze keer deed hij dat inderdaad: hij had bewust geblunderd. Bij mij heet dat bewust gelogen.

En vandaag vertelt Balkenende in het 6 uur journaal dat wat hem betreft de kous hiermee af is, Zalm heeft het toch toegegeven. En zijn imago heeft er al schade door opgelopen dus waarom de man er nog verder op afrekenen? JPB had het zelfs niet nodig gevonden Zalm hier deze week zelf nog eens op aan te spreken.

Voor politici is het dus kennelijk O.K. om bewust leugens te verkondigen, er ongetwijfeld van uitgaand dat niemand het door zal hebben. En als dan iemand het wel doorheeft erken je dat gewoon en gaat vrolijk door met je praktijken. Je collega politici zullen je geen strobreed in de weg leggen, je hebt het erkend en dus is het niet erg dat je gelogen hebt.

Hoeveel leugens zou de heer Zalm nog meer rond gestrooid hebben zonder dat we hem er op hebben kunnen betrappen? En hoe waarheidsgetrouw zijn die collega's die het allemaal niet zo erg vinden? Er is op tv een programma dat luisterd naar de naam "De leugen regeert". Kennelijk moeten we dat hier in Nederland wel heel erg letterlijk nemen!

Geen opmerkingen: