zaterdag, april 01, 2006

Formule 1

Interessant nieuws in de formule 1 dit weekend. Terwijl het circus zich opmaakt voor de GP van Australie komt de Ex-baas van Minardi Paul Stoddard met de mededeling dat hij in 2008 weer met een team deel wil gaan nemen. Hij heeft zich inmiddels bij de FIA ingeschreven onder de naam European Minardi/F1 Team Ltd.

Misschien een goede kans voor wat Nederlandse coureurs om weer in de langzaamste auto te kunnen gaan rijden? Of zou Michel Schumacher er voor voelen weer eens een nieuwe uitdaging aan te gaan?

Na de teleurstellend verlopen training in Australië, waar de Duitser zich slechts als elfde wist te kwalificeren, namen direct al de geruchten toe dat Schumi er over dacht er maar eens een keer mee te stoppen. Zelf verkondigde hij op dat moment nog dat hij pas op de helft van het seizoen een beslissing zou nemen.

Later op de (Australische) avond werd echter duidelijk dat Schumacher wel degelijk heftig teleurgesteld is in de huidige prestaties, hij dreigde zelfs per direct te stoppen als er niet snel iets veranderde. Typisch Schumacher kreeg iedereen en alles de schuld van de slechte prestaties, alles en iedereen met uitzondering van hemzelf uiteraard. Hoewel het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken lijken de dagen van Schumacher in de Formule 1 geteld: de teamleiding van Ferrari gaf vanmorgen in een reactie op de uitlatingen van Schumacher duidelijk te kennen de kritiek van de heer Schumacher meer dan zat te zijn. "Als de heer Schumacher er zo over denkt dan staat het hem vrij om op te stappen, en anders heeft hij dergelijke negatieve uitlatingen maar achterwege te laten" aldus Jean Todd.

Daarop reageerde Schumacher vervolgens met de mededeling dat ze wat hem betreft de auto morgen in de garage kunnen laten staan.

Hoe dit af gaat lopen? De laatste ontwikkelingen zijn ongetwijfeld hier te vinden.

Geen opmerkingen: